Udflugtsmål Bulgarien

Bulgarien overrasker sine feriegæster med landskabelig, kulturel og historisk rigdom. Romere, slavere og tyrkere har efterladt sig spor i landet. Det ses i særlig grad i hovedstaden Sofia. Her finder man f.eks. rester af romerske bygninger. Her er det Nationale Arkæologiske Museum og - i den tidligere zars palads – det Nationale Kunstgalleri. Byens vartegn er den imponerende Alexander-Newski-katedral med den gyldne kupler. På den anden side er Sofia en shoppingmetropol og en pulserende storby. Efter Sofia på plads 2 over de største bulgarske byer, rangerer Plowdiw for foden af Rhodopen, en by med talrige parker, museer og arkitektonisk smukke bygninger. Således er det historiske centrum med huse fra tiden for den nationale genfødsel altid værd at se på en gåtur. De mange skønne, ortodokse kirker og moskeer er fantastiske.

En gruppe særlige, ortodokse kirker, kapeller og klostre kan man finde i nærheden af byen Iwanowo. Klippeklostret i Iwanowocnår man til via trappesystemet i klippevæggen. Det best år flere områder og blev bygget i det 13. århundrede. I 6 af klippekirkerne er der lavet vægmalerier. Klippeklostret hører til UNESCO verdenskulturarven. Ikke på klippen, men i bjergkæden ved samme navn, finder man Rila-klostret, én af de mest betydningsfulde og største klostre i landet. Bygningen, som ligger i 1.147 m højde mellem 2 floder, har omkring 300 udsmykkede rum.

Der er et klippekunstværk i nærheden af landsbyen Madara, som tager opmærksomheden. På en 100 m høj, lodret klippe er der indhugget et billede af en rytter. Hans spyd har dræbt en løve, som nu ligger foran ham. Rytteren fra Madara – ligeledes en del af kulturarven – troner over det arkæologiske reservat Madara, et plateau, som er omgivet af klipper fra to sider.

I Welingrad handler det mere om afslapning end om bygge- og kunstværker. I den vestlige del af Rhodopen, finder man en af Balkans førende balneologiske kurbyer. Her sprudler ikke blot Bulgariens største karstkilder, men også en masse mineralvandskilder. Byen alene råder over 22 mineralsvømmebade. Et yderligere - noget specielt - tilbud: Det historiske museum i Welingrad viser den mest omfangsrige udstilling med malede påskeæg i Bulgarien.

Vil du have endnu et museumstip? Så skriv dig Kasanlak på hjertet. Her og i den omkringliggende Rosendal vokser Romæniens olieholdige roser. Og her produceres rosenolie. Informationer omkring dette finder turisterne i Rose museet.

Byer i Bulgarien

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
Liftkort Nætter fra
75 km 990 - 2.560 m book snart