Skiferie i Slovakiet: Snow up your life!

Den Slovakiske Republik ligger bogstaveligt talt midt i hjertet af Europa; landet grænser op til Østrig, Tjekkiet, Polen, Ukraine og Ungarn. I Slovakiet er der 9 nationalparker – der er kun meget få bjerge, som ikke på en eller anden måde står under naturbeskyttelse. Slovakiet er et overvejende bjergrigt land, og dette er en medvirkende faktor sammen med indlandsklimaet, når det kommer til de gode betingelser for skiløb. De ideelle, naturlige betingelser har især Tatra, her udviklede vintersportsgrene sig på lokale skisteder allerede i slutningen af de 19. århundrede. I dag er der, udover de kendte skisteder ved Tatra og Fatra, også mange skisteder i de mindre bjergområder med gode pister, hvilket gør, at man kan stå på ski i næsten alle slovakiske regioner.

Regioner i Slovakiet

Høje Tatra

Høje Tatra

Den Høje Tatra i Karpaterne er den mindste bjergkæde i Europa. Alligevel er den med de talrige bjergsøer, unikke bjerghytter, kantede bjergtoppe og det uforlignerlige panorama en turismemagnet.

Lave Tatra

Lave Tatra

Bjergkæden Lave Tatra ligger direkte overfor Høje Tatra, som også ligger i Karpaterne. Tykt skovklædte skråninger, autentisk udseende bjerglandsbyer samt enorme, underjordiske hulesystemer gør denne bjergkæde til en fantastisk naturoplevelse.

Byer i Slovakiet

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
Liftkort Nætter fra
45 km 950 - 2.024 m book snart
12 km 888 - 2.634 m book snart