Skiferie i Tjekkiet: Snow up your life!

Tjekkiet byder rejsende på meget mere udover „den gyldne stad“ Prag – bl.a. er der et særligt godt udvalg af skønne skiområder! F.eks. mellembjerge som Böhmerwald, Erz-bjergene og Krkonošebjergne er perfekte til fornøjelser i sneen. I bjergånden "Rübezahls" hjemsted, Krkonošebjergene i det nordlige Tjekkiet, er der for sneentusiaster masser af muligheder. I skicentrummer finder man både godt præparerede pister og løjper samt gode kælkebaner og vintervandreruter.

Regioner i Tjekkiet

Bøhmen

Bøhmen

Böhmerwald er en bjergkæden, som strækker sig over 200 km langs den tysk-tjekkisk-østrigske grænse. Selvom det geografisk set handler om en enkelt del af Mittelgebirge, betegnes det forskelligt: På den tyske side taler man om Bayerske Wald, på den tjekkiske side hedder det Šumava og i det Øvre Østrig kalder man det Böhmerwald. Det er spækket med mange, små skiområder, som alle har sin egen charme. Det betyder, at der er mange valg at tage. I reglen finder man overalt blide skråninger og ofte en skibørnehave til de små, men også mere krævende pister, som fører gennem et fantastisk skovlandskab.

Krkonošebjergene

Krkonošebjergene

Den højeste og mest kendte bjergkæde i Tjekkiet er Krkonošebjergene. Her finder man udover skiregionerne Spindleruv Mlyn, Harrachov, Pec pod Snezkou, Janske Lasne og Rokytnice nad Jizerou også den højeste bjergtop, „Sněžka” (på dansk: snetop, 1602 m). Her ligger Tjekkiets bedst udstyrede skicentrummer! Pga. den gode, turismeorienterede infrastruktur er det ikke uden grund at der i Harrachov regelmæssigt afholdes verdensmesterskaber og kontinental cups i skihop. Det er bestemt værd at tage en smuttur til Øst-Europa: De lave priser og spændende oplevelser er en god lokkefaktor.

Byer i Tjekkiet

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
Liftkort Nætter fra
6,5 km 620 - 865 m book snart
8 km 760 - 900 m book snart
8 km 650 - 1.020 m book snart
8 km 760 - 900 m book snart
15 km 830 - 1.215 m book snart
26 km 702 - 1.235 m book snart
8,5 km 854 - 1.202 m book snart