Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifter & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Kontrollere venligst dine indtastede data og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder Bulgarien

Skiområder Bulgarien

Bulgariens skiområder er i forandring og størstedelen er i de seneste år tydeligt blevet moderniseret. Ved forbedringerne er intet blevet overladt til tilfældighederne og skiområderne stråler i dag i nyt lys. Pisterne er blevet mere varierende og der er noget for enhver - fra begynder til ekspert samt for skiløbere og snowboardere. De mest kendte skiområder ligger i Bansko, med i alt 75 km pister og Borovets med 52 km pister. Det mest moderne skiområde Bansko har udviklet sig til at være et af de mest betydningsfulde vintersportscentrer i Østeuropa. Til skiområdet Borovets ved Rila-bjergkæden hører tre skiområder, som er meget snesikre og som byder på skønne nedfarter ned i dalen.

Afterskiing Bulgarien

Efter en dejlig dag på pisten, går det løs med afterskiing om aftenen i Bulgarien. Besøg en af de mange "Mehanas", Bulgariens hyggelige værtshuse. Her vil man kunne opleve en usædvanlig gæstfrihed, lokale specialiteter og et udvalg af lækre, bulgarske rødvine. Det bulgarske køkken er karakteriseret som meget krydret, solid bondemad og afvekslende. Især solide gryderetter, joghurt og Pitka-brød samt en skål med forskellige krydderier står på menukortet. Til dessert kan Baniza, bagværk af mørdej, anbefales. De fleste Mehanas byder endda på livemusik.

Når det kommer til afterskiing, er der et bredt udvalg. Leder man efter noget mere roligt, så er bowling eller svømning, lidt eventyr ved snescooter-ture eller festlig stemning i en af de lokale klubber eller diskoteker. Udgangsforbud kender man ikke her, fede fester og uforglemmelige øjeblikke er garanteret.

Udflugtsmål Bulgarien

Bulgarien overrasker sine feriegæster med landskabelig, kulturel og historisk rigdom. Romere, Slavere og Tyrkere har efterladt sig spor i landet. Det ses i særlig grad i hovedstaden Sofia. Her finder man f.eks. resterne af mange romerske bygninger. Her er det Nationale Arkæologiske Museum og - i den tidligere zars palads – det Nationale Kunstgalleri. Byens vartegn er den imponerende Alexander-Newski-katedral med sine gyldne kupler. På den anden side er Sofia en shoppingmetropol og en pulserende storby. Efter Sofia på plads 2 over de største bulgarske byer, rangerer Plowdiw ved foden af Rhodophi, en by med talrige parker, museer og arkitektonisk smukke bygninger. Således er det historiske centrum med huse fra tiden for den nationale genopståen altid værd at se på en gåtur. De mange skønne, ortodokse kirker og moskeer er imponerende.

En gruppe af særlige, ortodokse kirker, kapeller og klostre finder man i nærheden af landsbyen Iwanowo. Klippeklosteret i Iwanowoc kommer man til via trappesystemet i klippevæggen. Det består af flere områder og blev bygget i det 13. århundrede. I 6 af klippekirkerne er der lavet vægmalerier. Klippeklosteret hører til UNESCO verdenskulturarven. Ikke på klippen, men i bjergkæden med samme navn, finder man Rila-klosteret, et af de mest betydningsfulde og største ortodokse klostre i landet. Bygningerne på klosterområdet ligger i 1.147 m højde mellem to floder, har omkring 300 udsmykkede rum.

Et enkelt klippekunstværk i nærheden af landsbyen Madara, tiltrækker opmærksomheden. På en 100 m høj, lodret klippe er der indhugget et billede af en rytter. Hans spyd har dræbt en løve, som nu ligger foran ham. Rytteren fra Madara – ligeledes en del af kulturarven – troner over det arkæologiske reservat Madara, et plateau omgivet af klipper på to sider.

I Welingrad handler det mere om afslapning end om bygge- og kunstværker. I den vestlige del af Rhodophi, finder man en af Balkans førende balneologiske kurbyer. Her sprudler ikke blot Bulgariens største karstkilder, men også en masse mineralvandskilder. Byen alene har over 22 mineralsvømmebassiner. Et yderligere - dog noget specielt - tilbud: Det historiske museum i Welingrad viser den mest omfangsrige udstilling med malede påskeæg i Bulgarien.

Vil du have endnu et museums-tip? Så skriv dig Kasanlak på hjertet. Her og i den omkringliggende Rosendal vokser Bulgariens olieholdige roser. Og her produceres der rosenolie. Informationer omkring dette finder turisterne i rosens museum.

Byer Bulgarien

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
Bansko
871 m Bansko 48 km 990 - 2.560 m
Pamporovo
1.650 m Pamporovo 43 km 1.155 - 1.926 m

Book sikker med SnowTrex-fordele