Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiferie Andorra: Snow up your life!

Dværgstaten Andorra byder på et skiområde i Pyrenæerne, der er alt andet end lille: Grandvalira er sågar det største skiområde i Europa udenfor Alperne! Andorra kan i forhold til sine store naboer Frankrig og Spanien også lade sig skue. Også selvom Andorra kun har to skiområder til rådighed, byder disse på førsteklasses pistesjov. Andorra er også kendt som indkøbsparadis. Hvert år strømmer talrige shopping-turister til den lille toldfrie stat og udgør en stor indtægtskilde. Præcis denne indtægt går på den ene side til vintersporten, på den anden side bliver der investeret i talrige fritidsmuligheder som termer og skøjtecentre, for at optimere udbuddet udenfor pisterne. Således er der opstået to store skiområder, som garanteret vil gøre indtryk.

Hvorfor booke skiferie i Andorra?

Andorra er måske ikke det første valg, hvis det drejer sig om skiferieplanlægningen for den nye skisæson. Det kunne være en fejl! Det lille land Andorra byder nemlig på fantastiske nedfarter for skiløber og snowboardere. Uanset, om man vil være undervejs med venner eller familien, den rigtige pister finder enhver under garanti. Selvom Andorra er et af Europas mindste lande og sammenlignet med Østrig eller Frankrig er en mindre kendt ferieregion, byder Andorra på mange fordele indenfor skiløb. Pisterne er perfekt præparerede og tæller til de mest moderne i verden. Skiområder i Andorra byder på gode betingelser for begyndere og øvede vintersportsfans.

Hvor kan man stå på ski i Andorra?

Fordi der kun findes to store skiområder i Andorra, er det ikke svært at beslutte sig for et skiområde. Begge skiområder byder på meget, især angående vintersportsbetingelserne. Hvorfor derfor ikke tage på skiferie i Pas de la Casa eller Soldeu, som begge ligger i Grandvalira? Forbindelsen mellem de to skiområder i Grandvalira gør, at det er Europas største skiområde udenfor Alperne.

Det har ikke altid været således, i begyndelsen fandtes nemlig flere små skiområder. Senere fusionerede områderne og de to store områder i Andorra opstod. Efter fusionen af Ordino-Arcalis og Pal-Arsinal opstod Valnord, som er et attraktivt skiområde med 91 pistekilometer. Grandvalira består derimod af de tidligere små skiområder Encamp, Soldeu-El Tarter og Pas de la Casa-Grau Roig. Efter fusionen opstod dermed det største skiområde i Europa, som ligger udenfor Alperne og råder i alt over 210 pistekilometer. Grandvalira er dermed også i Andorra det største skiområde med gode forbindelser og tydeligvis flere nedfarter. Skibyen Soldeu er den bedste basis for at opleve det vidtstrakte skiområde Grandvalira, som er tilgængelig fra flere skibyer. Navnet Soldeu betyder „Solgud“. Solen skinner også meget ofte, sneen har dog alligevel en overraskende kvalitet, hvilket begrundes med, at især nord-skråningerne dominerer skiområdet. Også snesikkerheden er meget bedre, end man kunne tro.

Soledeu er snowboardernes hjem. Her finder boardere de bedste Pyrenæernes bedste funparks. Skiområdet er ikke kun attraktiv for eksperter, men også for begyndere og byder ydermere på mange off-piste muligheder for freeride-elskende. Freeride-terrænet kan man for eksempel opleve i Arcalis, hvor skråningerne er meget stejle. Den bedste tree skiing mulighed befinder sig i Pal. I 2.100 m højde befinder sig den solrige skiby Pas de la Casa med direkte adgang til pisten. Efter skiløb og snowboarding kan man her nyde en øl til en god pris eller man fester til den lyse morgen.

Hvilke andre aktiviteter er mulige i Andorra?

I skiferien drejer det hele sig om skiløb og snowboarding. Med rette, men man skal stadigvæk have i baghovedet, at man ud over skiløb og snowboarding også kan lave mange andre aktiviteter, for at gøre skiferien afvekslingsrig og nydelsesværdig – også i et lille land som Andorra. En af de mulige sportslige aktiviteter er langrend. Andorra er et fantastisk sted for langrendsløbere, der findes nemlig mange dejlige løjper, som føre rundt omkring Grau Roig og Pas de la Casa. Løjperne omkring Grau Roig er krævende og derfor velegnet til øvede langrendsløbere.

Sneskovandringer er meget populære i Andorra og man har derved mulighed for at nyde den skønne natur i Pyrenæerne. Feriegæster, som elsker hunde, vil være begejstret over hundeslædeturene. Elsker man hastigheden, foretrækker nok en snemobiltur gennem det endeløse snelandskab. For familier tilbydes især tubing eller skøjteløb – sjov og glæde for hele familien! En anden familieudflugt fører i parken „Naturlandia", hvor man oplever natur og dyreverdenen. Kan man ikke får nok af bjerge, kan man lave en ballontur over de majestætiske bjerge. Det er en ensartet oplevelse og sørger for adrenalin i kroppen.

Efter at den billige øl allerede blev nævnt, skal man heller ikke glemme de talrige afterskiing-muligheder. Mange barer, pubs, clubber og diksoteker ligger i Soldeu, Pas de la Casa, Canillo samt Encamp. Udvalget er kæmpestort! Elsker man shopping, elsker man især Andorra! Ud over fantastisk skiløb er billige shoppingmuligheder et must for mange feriegæster. Andorra er en toldfri zone. Der findes derfor mange ekstrem billige tilbud, især billige alkoholiske drikkevarer, tobak samt kosmetiske produkter. Tilbringer man hele dagen på pisten, har kroppen brug for afslapning. Her sættes "Caldea" i Andorra-la-Vella i fokus: Caldea er det største SPA og wellnesscenter i Europa! Her finder virkelig enhver den perfekte og individuelle afslapning.

Regioner Andorra

Grandvalira

Grandvalira

Ifølge sammenslutningen af af områderne as de la Casa/Grau Roig og Soldeu/El Tart er skiområdet Grandvalira Europas største skiområde udenfor Alperne. Hvis ma nleder efter offpiste- skråninger eller nedfarter - i Grandvalira finder man helt bestemt noget.

Byer Andorra

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
210 km 1.710 - 2.640 m
210 km 1.710 - 2.640 m
210 km 1.710 - 2.640 m