Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiferie Tyskland: Snow up your life!

Vi undervurderer ofte Tyskland som vinterdestination. Men landet kan byde på en dél! I Sydtyskland byder Alperne på en bred palet af forskellige skiområder. Familienvenlige, mindre skiområder finder man f.eks. i Harzen, Schwarwald, Thüringer Wald og endda i Sauerland, som ligger i Nordrhein-Westphalen.

Hvor kan man stå på ski i Tyskland?

Spørger man vintersportsfans, hvor man kan stå på ski i Tyskland, hører man i reglen altid det samme: Zugspitze. Tysklands højeste bjerg i dt sydlige Bayern er den naturlige grense til nabolandet Østrig og berømt for at være Tysklands højest beliggende skioråde. Pisterne på Zugspitzplateau går op i 2.720 m højde, "Gipfelkreuz" (bjergkorset) står i 2.962 m højde. Helt op i maj måned kan man nyde nærmest grænseløs skifornøjelse. De Bayerske Alper har med Allgäu eller Fellhorn-Kanzelwand-grænseområdet yderligere naturperler med attraktive skiområder. Oberstdorf, som ligger ved Nebelhorn i Oberallgäu, er værtsby for firebakketurneringen. Med i alt 128 pistekilometer, som strækker sig over Kleinwalstertal på den østrigske side, hører den til Tysklands største sammenhængende skiområder. En attraktiv region er også Berchtesgadener Land med 6 skiområder

Tyskland byder dog også på mange andre vintersportsbyer: officielt har forbundsrepublikken nemlig 600 skiområder! Mange af dem er små, søde skiområder med kun 1 eller 2 lifte og overskuelige nedfarter. Men nogle arealer har også en respektable størrelse og er henholdsvis afvekslingsrige. Der findes nemlig i alle landsdele større bjerge, som alle byder på fornøjelse i sneen. Den Bayerske Wald f.eks, dom er en del af Böhmerwald i den østlige Bayern, er ikke Mellemeuropas største skovlandskab, men også et vidtstrakts bjergområde med talrige skiområder. Populære destination er Große Arber (1.456 m), som er det højeste skibjerg i Böhmerwald og råder over 10 pistekilometer. Dette område er meget velegnet til familier. Derudover overskrider Böhmerwald den tjekkiske grænse, hvor den kaldes Sumava og også er et perfekt sted til at slappe af. En verdensomspændende ry nyder Schwarzwald. Ud over "Bollenhut" og "Kirschtorte" er skiområderne verdensberømt over landsgrænserne. Især kan man nævne Feldberg med 63 pistekilometer.

Også Erzgebirge i Østtyskland byder på et traditionsbevidst flair og talrige vintersportsmuligheder. Et fascinerende bjerg- og kulturlandskab samt grænseoverskridende skiområder gør Sachsen til et populært vinterrejsemål. I Erzgebirge kan man også øve sig i Nprdic Walking: Ergebirge fører over hele bjerkæden helt hen til den tjekkiske grænse. Et afsnit fører omkring Fichtelberg og dermed forbi Oberwiesenthal, som er den højest beliggende landsby i Tyskland. Det er næsten utroligt, men i Tyskland er endda skiløb i alle retninger mulig: I den forholdsvis flade vest ligger Hochsauerland med skiliftkarusellet Winterberg, som i alt forener 27,5 pistekilometer. Midtpunktet er Thüringer Wald og skicentrummet Oberhof am Rennsteig, som er kendt for biatlon. I norden finder man så Harzen, det nordligst beliggende "Mittelgebirge!.

Hvorfor skiløb i Tyskland?

Det skønneste i Tyslands vintersporregioner er alsidigheden. Hvis højden og bredden ikke er til stede, er det alternative sportprogram derfor større. Arealerne er mange steder forholdsvis lav og derfor er der opstået mange langrendsområder. I det hele taget er Nordic-sporten stadigvæk meget populær, især i de nye forbundslande som i Thüringen eller Sachsen. Hertil kommer også det store kultur- og naturlandskab, som gør Tyskland til et interessant rejsemål for naturelskende og til dem der søger afslapning. Vil man opleve en afslappet ferie i et sneklædt vintereventyrland med talrige muligheder på og udefor pisten, er helt rigtig i Tyskland.

Hvad er det specielle ved Tyskland?

Et omfangsrigt fritidstilbud, lave nedfarter og overskuelige skibjerge med blå pister – tyske skiområder er det perfekte terræn for familier og skibørn. De små skiområder er overskuelige og byder på en udpræget børnepasning. Men også begyndere og øvede i alle aldersgrupper finder det rigtige område. De lidt større skiområder råder også over funslopes, strækninger med tidsmåling og gode snowparker. I bjergene mellem 900 og 1.600 m højde ligger mange bjerge under trægrænsen og man finder derfor talrige skovnedfarter.

Hvor længe kan man stå på ski i Tyskland?

I det tyske Mittelgebirge ligger især i månederne december til marts nok sne. Meget ofte velsignet med forholdsvis meget sne er Erygebirge og Schwarzwald, men også store dele af Allgäu og regionerne ved alperanden som Berchtesgadener Land og Zugspitzregionen. Den længste skisæson i Tyskland har Zugspitz-området på grund af højden mellem 2.000 og 2.750 m. Fra december til begyndelsen af mai har skiområdet åbnet i reglen. Ofte skinner solen her oppe, mens de lavere beliggende skiområder ligger under et skytag.

Regioner Tyskland

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg er især kendt for de forskellige landskaber fra Schwarzwald over Schwäbische Alb og ned til Bodensee. Især familier elsker området som vintersportsdestination. De finder talrige velpræparerede pister og moderne liftanlæg. Vintersportens centrum i Baden-Württemberg er selvfølgelig det højeste bjerg i Schwarzwald, Feldberg (1.493 m), hvor der er flere små skiområder. Men også på Schwäbische Alb er der familievenlige skiområder med afvekslingsrigt tilbud, også udenfor pisten.

De Bayerske Alper

De Bayerske Alper

Oberbayerns hvid-blå himmel er skønnere, men man kan forestille sig. Det højeste skiområde i Tyskland, Zugspitze, byder på en overvældende udsigt over de tyske Alperne fantastiske vinterlandskab. Proffer tester én af de store worldcup-nedfartsklassikere, Kandahar i Garmisch og efter skiløb begejstrer det lokale køkken. Også Allgäu har en ideal blanding af sport, afslapning og wellness. Med den største skiarena i Tyskland, Fellhorn-Kanzelwald-området, byder den på en superlativ skiferie.

Bayerske Wald

Bayerske Wald

Bayerske Wald er med 6.000 km² Mellemeuropas største skovlandskab. I 1970 blev nationalparken grundlagt, som sammen med Böhmerwald danner Mellemeuropas største sammenhængende skovebeskyttelsesområde på 900 km². Især familier finder i dette område det rigtige tilbud. Hvis man ikke vil opleve snelandskabet i Bayerske Wald på ski, kan lave en romantisk hestekanetur. Talrige restauranter og unikke hytter tilbyder både regionale og internationale lækkerier.

Harz

Harz

Harzen er det nordligste tyske bjergområde. Selvom der ikke er de højeste bjergtoppe, finder man alligevel flere mindre skiområder, som er perfekte til nybegyndere med die lette skråninger. Det er dog ikke kun alpinsportsnetusiaster der får noget for pengene ved Bocksberg, Wurmberg, Matthias-Schmidt- og Sonnenberg. Harzen er nemlig også kendt for sine velpræparerede løjper. Det største skiområde ligger ved Niedersachsens højeste bjerg- Wurmberg (971 m).

Sachsen

Sachsen

Sachsen er et ferieland. Det byder på storbyer som Dresden, Leipzig og Chemnitz, et fantastisk slot-landskab og en stor musik- og theaterscene med en masse afveksling. Men Sachsen er i dag ikke kun et mål for kulturfans, men også for vintersportsentusiaster. Især i Erzgebirge og i Vogtland finder man snesikre skiområder, som især er velegnet for familier med et bredt vintersportstilbud. Det største skiområde er Fichtelberg ved Oberwiesenthal. Den eneste transportløjpe i Sachsen er Skiwelt Schöneck, som derudover også er et familieområde med udmærkelse. Mange små skiområder er især velegnet til begyndere.

Hochsauerland

Hochsauerland

Sauerland i sydøst af forbundslandet Nordrhein-Westfalen, er inhegnet af Niederhessischen Bergland, Ostsauerländischen Gebirgsrand, Wittgensteiner Land, Siegerland samt Bergischen Land. Det bliver også kaldt for "landet med de tusind bjerge". Populære steder er kælke- og bobbanen Winterberg eller Mühlenkopfschanze i Willingen.

Byer Tyskland

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
32 km 1.130 - 1.560 m
49 km 600 - 1.874 m
2 km 750 - 955 m
2,9 km 570 - 755 m
1 km 920 - 960 m
60 km 732 - 2.720 m
4,3 km 560 - 726 m
60 km 732 - 2.720 m
63 km 850 - 1.493 m
2,5 km 710 - 1.417 m
11,5 km 1.050 - 1.456 m
11,5 km 1.050 - 1.456 m
123 km 828 - 2.224 m
20 km 933 - 1.338 m
53 km 750 - 1.708 m
123 km 828 - 2.224 m
34,5 km 763 - 1.244 m
49 km 600 - 1.874 m
49 km 600 - 1.874 m
3,5 km 620 - 760 m
12 km 720 - 1.030 m
12 km 565 - 970 m
12 km 720 - 1.030 m
16 km 580 - 838 m
27,5 km 630 - 820 m