Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiferie Tjekkiet: Snow up your life!

Tjekkiet byder rejsende på meget mere udover „den gyldne stad“ Prag – bl.a. er der et særligt godt udvalg af skønne skiområder! F.eks. mellembjerge som Böhmerwald, Erz-bjergene og Krkonošebjergne er perfekte til fornøjelser i sneen. I bjergånden "Rübezahls" hjemsted, Krkonošebjergene i det nordlige Tjekkiet, er der for sneentusiaster masser af muligheder. I skicentrummer finder man både godt præparerede pister og løjper samt gode kælkebaner og vintervandreruter.

Hvorfor booke skiferie i Tjekkiet?

I Tjekkiet finder man skiområder i alle sværhedsgrader. Ski, snowboard, langrend eller vandring - man kan får alle disse aktiviteter i et fascinerende, sneklædt landskab. Tjekkiet er speciel egnet for familier med børn og skibegyndere. Alligevel har også øvede skiløbere og snowboarder glæde på de perfekt præparerede tekster. Også i fremtiden er forbedringer som f.eks. nye liftanlæg planlagt.

Hvor i Tjekkiet kan man stå på ski?

Der findes mange skiregioner i Tjekkiet, i Adler-, Iser og Erzgebirge samt i de to store bjergkæder i Tjekkiet, Böhmerwald og Riesengebirge (tjekkisk Krkonoše). Böhmerwald ligger i sydvest og strækker over Tyskland, Tjekkiet og en del af Østrig. Bjergmassivet er 200 k m lang. Det højeste punkt ligger i 1.456 m højde. Den ligger dog på den tyske side ved den tysk-tjekkiske grænse. I Böhmerwald ligger flere mindre skiområder. I skiferien kan man f.eks. besøge byerne som Frymburk, Kašperské Hory, Liberec, Lipno nad Vltavou, Mariánské Lázn, Stachy eller Železná Ruda.

Dte næststørste bjergmassiv er Riesengebirge. Det er den højeste del ag Sudeterne ligger ved den tjekkisk-polske grænse. Den højeste bjergtop er Schneekoppe med 1.603 m højde. Bjergsøer og klipper er typisk for denne region. Moderne skiliftanlæg, velpræparerede pister og endeløse langrendsløjper giver mulighed for en succesfuld skiferie. Černý Důl, Pec pod Snezkou, Špindlerův Mlýn og det populære vintersportcenter Harrachov er tjekkiske skibyer, som man finder i Tjekkiet.

Hvad oplever man ellers i Tjekkiet?

Det er værd at prøve det tjekkiske køkken samt vintervandrestier i dalene og langs bjergtoppe. Derudover kan man lave udflugter tilk de mest kendte byer. Gå ikke glip af den skønneste by: Prag. Oplev Veitsdom, Prager Borg, Altstädter Ring Karlsbro, som er den historisk mest berømte bro som fører over Moldau. Hovedstaden er på grund af de tidsløse, imponerende bygninger, skønne broer og international livsstil et turismemagnet.

Liberec er den største og mest kendte by i Tjekkiets nordlige del. Den byder på attraktioner, hertil hører den botaniske have, rådhuset og Ještěd, som er Liberecs husbjerg. Ønsker man wellness eller action og sjov kan man besøge Zentrum Babylon. Byen er perfekt for udflugter under skiferien, fordi det ligger så tæt på Riesengebirge. Universitetsbyen Budweis er Tjekkiets største by i sydvest. Ud over bypladsen (Samson-brøn) og det sorte tårn kan man også besøge Budweiser ølbryggeriet.

Regioner Tjekkiet

Bøhmen

Bøhmen

Böhmerwald er en bjergkæden, som strækker sig over 200 km langs den tysk-tjekkisk-østrigske grænse. Selvom det geografisk set handler om en enkelt del af Mittelgebirge, betegnes det forskelligt: På den tyske side taler man om Bayerske Wald, på den tjekkiske side hedder det Šumava og i det Øvre Østrig kalder man det Böhmerwald. Det er spækket med mange, små skiområder, som alle har sin egen charme. Det betyder, at der er mange valg at tage. I reglen finder man overalt blide skråninger og ofte en skibørnehave til de små, men også mere krævende pister, som fører gennem et fantastisk skovlandskab.

Krkonošebjergene

Krkonošebjergene

Den højeste og mest kendte bjergkæde i Tjekkiet er Krkonošebjergene. Her finder man udover skiregionerne Spindleruv Mlyn, Harrachov, Pec pod Snezkou, Janske Lasne og Rokytnice nad Jizerou også den højeste bjergtop, „Sněžka” (på dansk: snetop, 1602 m). Her ligger Tjekkiets bedst udstyrede skicentrummer! Pga. den gode, turismeorienterede infrastruktur er det ikke uden grund at der i Harrachov regelmæssigt afholdes verdensmesterskaber og kontinental cups i skihop. Det er bestemt værd at tage en smuttur til Øst-Europa: De lave priser og spændende oplevelser er en god lokkefaktor.

Byer Tjekkiet

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
33 km 763 - 1.244 m
11,5 km 710 - 900 m
8 km 650 - 1.020 m
1,9 km 706 - 791 m
11,5 km 710 - 900 m
33 km 763 - 1.244 m
12 km 721 - 1.028 m
12,5 km 830 - 1.215 m
24 km 702 - 1.235 m
7 km 620 - 865 m
8 km 854 - 1.202 m