Kundevurdering

Polen

128 Antal bedømmelser:

85 % Anbefalingskvote:

Byer 8,2
Skiområder 7,0

Skiferie Polen

Polen er hjemsted for imponerende bjerge, som fx Góry Stołowe-bjergene. I den sydlige del af Polen ligger de polske mellembjerge, Góry Świętokrzyskie-bjergene, Beskiderne bjergene, Karpaterne og Suderterne med Karkonosze-bjergene. Polens eneste højbjergkæde er Karpaterne med Høje Tatra. Dette omfatter med Rysy (2.499 m) også Polens højeste bjerg. Høje Tatra og Karkonosze-bjergene egner sig fremragende til vintersport.

Hvorfor skal man booke skiferie til Polen?

Kan du lide velkendte og små skisportssteder? Hvad med en vinterferie i Polen? Skiområderne i Polen er ikke så overrendte som i Østrig eller Frankrig. Ikke desto mindre byder de polske Karpater og Sudeterne på perfekte forhold til vintersportsudøvere. Gæstfriheden og de kulinariske specialiteter i Polen er enestående og fantastisk at opleve. Lokalbefolkningen er meget åbne og hjælpsomme. Skiløb på de største skisportssteder i Szklarska Poręba og Karpacz giver mulighed for at tilbringe vinterferien i et idyllisk og enestående landskab samt overskuelige skiområder.

Hvor kan man stå på ski i Polen?

De kendte skiregioner i Karpaterne og Sudeterne har en ting til fælles: Perfekte forhold for vintersportsudøvere på alle niveauer. Karpaterne er en bjergkæde i Central- og Østeuropa. Bjergkæden strækker sig fra Tjekkiet over Polen, Slovakiet, Ukraine, Rumænien og Serbien. Den polske del af Karpaterne ligger i den sydlige og sydøstlige del. Krakow, Bielsko-Biała, Zakopane, Krynica-Zdrój, Krosno, Sanok og Przemyśl er polske byer, der ligger i nærheden af Karpaterne. Skiområdet Kasprowy Wierch byder på 16 km pister og højder fra 1.014 til 1.987 m. Skiløbere og snowboardere kan vælge mellem 2 km blå pister, 7 km røde og 7 km sorte pister. Ud over de imponerende udsigter byder Høje Tatra på de bedste vintersportsforhold.

En anden stor bjergkæde i Centraleuropa er Sudeterne, som strækker sig over tre lande: Tyskland, Polen og Tjekkiet. Den største del ligger dog i den sydlige del af Polen. Den højeste tinde er Sniezka (tjekkisk Sněžka) med 1.602 m, som ligger i Karkonosze-bjergene (tjekkisk Krkonoše) i nærheden af den tjekkisk-polske grænse. Byer i skiregionen samt i omegnen er Wrocław (tysk Breslau), Jelenia Gòra, Świeradów-Zdrój (tysk Bad Flinsberg), Szklarska Poręba og Karpacz. På grund af sin beliggenhed hører Karpacz til blandt de vigtigste turistcentre i de polske Karkonosze-bjerge. Skisportsstedet ligger på 630 m i nærheden af den tjekkiske grænse. Skiområdet Karpacz/Śnieżka byder på 6 km pister med 10 lifter. Man finder her et enestående landskab, som tiltrækker vintervandrere samt skiløbere og snowboardere.

Szklarska Poręba er ved siden af Karpacz, et af de vigtigste skisportssteder i Karkonosze-bjergene. Skiområdet byder på 15 km pister i 707 m til 1.362 m. Szrenica er det højeste punkt i skiområdet, hvor aktive vintersportsudøvere har ideelle forhold for skiløb langs den polsk-tjekkiske grænse.

Hvad kan man ellers foretage sig i Polen?

Skiløb, langrend og vandreture i det charmende landskab ligger helt fremme ved fritidsaktiviteterne. Er man derimod på udkig efter en lille afveksling til vintersport, kan man tage på udflugter til de nærliggende storbyer i nærheden af Karpaterne og Sudeterne.

Gå ikke glip af Polens tidligere kongelige hovedstad: Krakow. Polens andenstørste by byder på en række kulturelle attraktioner, som fx det storslåede middelalderlige hovedmarked og borgen Wawel. Krakow er en pulserende moderne studenterby og kendt som et sted for internationale virksomheder. Oplev en byrundtur i hestevogn og se hvad denne perle har at tilbyde.

Wroclaw er en af Polens ældste byer og inspirerer med kultur og gotiske bygninger i den historiske bykerne. Europas kulturhovedstad 2016 er Polens fjerdestørste by. Det er værd at besøge "Racławice's panorama", "århundrede-hallen samt Wroclaw katedralen, Wroclaws vartegn.

Lidt længere væk fra bjergene, men alligevel seværdigt er Warszawa. Polens hovedstad har en stor politisk og kulturel betydning. Byen kombinerer moderne skyskrabere med historisk arkitektur, hvor den genopbyggede gamle bydel er en del af UNESCO verdensarvslisten. Byens vartegn er kulturpaladset, som med 230 m er Polens højeste bygning.

Regioner Polen

Karpaterne

Karpaterne

Tatrabjergene er verdens mindste bjergkæde. Alligevel skal der siges, at Tatrabjergene med sin betagende udsigt, stejle tinder, skarpe klipper, dybe kløfter og krystalklare søer er den mest attraktive del. Duftende pinjeskove og en rig fauna og flora finder man i de nedre højder. Det højeste bjerg i den polske Tatra og samtidig også Polens højeste bjerg er Rysy ned ca. 2.500 m højde. Tatrabjergene er også kendt for bedste skisport-betingelser. Overvældende udsigter, en uberørt natur samt fremragende alpine nedfarter og langrendsløjper sørger for afvekslingsrig skifornøjelse.

Sudeterne

Sudeterne

Karkonosze-bjergkæden har et bredt udvalg af vintersportsmuligheder. Om det nu er alpinski, snowboarding, langrend eller ski-touring. Alt kan afprøves og udøves her. Karkonosze-bjergene byder på talrige strækninger og skipister med forskellige sværhedsgrader til skientusiasterne. I den polske del af Karkonosze-bjergene er Śnieżka (1.602 m) den højeste stigning. De største skicentre er "SkiArena Szrenica" i Szklarska Poreba og Śnieżka 1602 i Karpacz. Et sandt mekka for langrendsløbere i Mellemeuropa kan man vist betegne regionen Szklarska Poreba-Jakuszyce. Her er der over 250 km løjper, hvoraf en del endda har den højeste FIS-klassifikation. Det sagnomspundne, eventyrlige landskab i Karkonosze-bjergene er et perfekt område for skiturer. Mange gode vintervandrestier danner grundlaget for uforglemmelige udflugter.

Byer Polen

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
12 km 707 - 1.362 m
15 km 1.014 - 1.987 m

Book sikker med SnowTrex-fordele

Loading...
StickyNewsletter