Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiferie Polen: Snow up your life!

Polen har imponerende bjerge, som f.eks taffelbjergene (Góry Stołowe). I den sydlige del af landet hæver sig de polske Mittelgebirge, Góry Świętokrzyskiebjergene, Beskiderne, Beskiderne Lesiste og Sudeterne sammen med Karkonoszebjergene. Eneste højbjergkæde i Polen er Karpaterne med Høje Tatra. Denne er med Rysybjerget (2.499 m) også det højeste bjerg i Polen. Høje Tatra og Karkonosze egner sig perfekt til vintersport.

Hvorfor booke skiferie i Polen?

Du kan godt lide små skibyer? Hvad siger du så til en skiferie i Polen? Skiområder i Polen er ikke overfyldt som i Østrig og Frankrig. Alligevel byder de polske Karpater og Sudeterne på perfekte betingelser for skisportentusiaster. Også gæstfriheden og de kulinariske specialiteter i Polen er enestående og dejligt at opleve. Den lokale befolkning er åbensindet og hjælpsom. Skiløb i de store områder Szklarska Poręba og Karpacz byder mulighederne for at tilbringe en skiferie i et idyllisk og enestående landskab med overskuelige skiområder.

Hvor i Polen kan man stå på ski?

De velkendte skiregioner i Karpaterne og Sudeterne har en lighed: perfekte konditioner for vintersportsfans der både er begyndere, let øvede, øvede og proffer. Karpaterne er en bjergkæde i Mellem- og Østeuropa. De høje bjerg strækker sig over Tjekkiet, Polen, Solvakiet, Ukraine, Rumænien og Serbien. Den polske del af Karpaterne ligger i syd og sydøst. Krakau, Bielsko-Biała, Zakopane, Krynica-Zdrój, Krosno, Sanok og Przemyśl er de polske byer, som ligger i nærheden af Karpaterne.Skiområdet Kasprowy Wierch byder på 16 pistekilometer i 1.014 og 1.987 m højde. I alt står der 2 km blå pister, 7 km røde pister og 7 km sorte pister til rådighed. Ud over fantastiske panoramaudsigter byder Høje Tatra på perfekte skibetingelser.

En anden stor bjergkæde i Mellemeuropa er Sudeterne, som strækker over 3 lande: Tyskland, Polen og Tjekkiet. Den største del befinder sig dog i Polens sydvest. Den højeste bjergtop er Sněžka, som ligger tæt på den tjekkisk-polske grænse og er 1.602 m høj. Byer i skiregionen eller tæt på er Breslau, Jelenia Gòra, Świeradów-Zdrój, Szklarska Poręba og Karpacz. På grund af beliggenheden tæller Karpacz til de vigtigste turistcentre i de polske bjerge. Byen ligger i 630 m højde i nærheden af den tjekkiske grænse. Skiområdet Karpacz/Śnieżka råder over 6 pistekilometer med 10 lifte. Man finder et fantastisk landskab, som tiltrækker vintervandrefans, skiløbere og snowboardere. Szklarska Poręba er ved siden af Karpacz et af de vigtigste skicentre i Riesengebirge. Skiområdet byder på 15 pistekilometer i 707 til 1.362 m højde.

Hvilke aktiviteter tilbydes i Polen?

Skiløb, langrend og vandring gennem det charmerende landskab er de første ting man kommer i tanke om, når man tænker på fritidsaktiviteter i Polen. Søger du derimod afveksling fra vintersporten, kan man også lave en bytur til en af de talrige byer i omegnen, f.eks. Polens tidligere hovedstad: Krakau. Landets næststørste by nyder på mange kulturelle attraktioner, som f.eks. middelaldermarkedes og bohrn Wawel. Krakau er en livlig, moderne studenterby og er kendt for de mange internationale virksomheder. Oplev en bytur i en hestekane og se selv, hvor skøn byen er.

Breslau er en af de ældste byer i Polen og inspirerer med kultur og gotiske bygninger i det historiske centrum. Kulturhovedstaden 2016 er denne by blevet og især seværdig er „Panorama von Racławice“, århundrehallen og Breslaus Domkirke, som også er Breslaus varetegn. Ligger længere væk fra bjergene ligger Warschau. Polens hovedstad har en stor politisk og kulturel betydning. Byen forbinder moderne skyskraber med historisk arkitektur, hvorved den genopbyggede historiske bydel er UNESCO verdenkulturarv. Byens varetegn er Kulturpalast, som med 230 m højde er den højeste bygning i Polen.

Regioner Polen

Karpaterne

Karpaterne

Tatrabjergene er verdens mindste bjergkæde. Alligevel skal der siges, at Tatrabjergene med sin betagende udsigt, stejle tinder, skarpe klipper, dybe kløfter og krystalklare søer er den mest attraktive del. Duftende pinjeskove og en rig fauna og flora finder man i de nedre højder. Det højeste bjerg i den polske Tatra og samtidig også Polens højeste bjerg er Rysy ned ca. 2.500 m højde. Tatrabjergene er også kendt for bedste skisport-betingelser. Overvældende udsigter, en uberørt natur samt fremragende alpine nedfarter og langrendsløjper sørger for afvekslingsrig skifornøjelse.

Sudeterne

Sudeterne

Karkonosze-bjergkæden har et bredt udvalg af vintersportsmuligheder. Om det nu er alpinski, snowboarding, langrend eller ski-touring. Alt kan afprøves og udøves her. Karkonosze-bjergene byder på talrige strækninger og skipister med forskellige sværhedsgrader til skientusiasterne. I den polske del af Karkonosze-bjergene er Śnieżka (1.602 m) den højeste stigning. De største skicentre er "SkiArena Szrenica" i Szklarska Poreba og Śnieżka 1602 i Karpacz. Et sandt mekka for langrendsløbere i Mellemeuropa kan man vist betegne regionen Szklarska Poreba-Jakuszyce. Her er der over 250 km løjper, hvoraf en del endda har den højeste FIS-klassifikation. Det sagnomspundne, eventyrlige landskab i Karkonosze-bjergene er et perfekt område for skiturer. Mange gode vintervandrestier danner grundlaget for uforglemmelige udflugter.

Byer Polen

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
12 km 707 - 1.362 m
15 km 1.014 - 1.987 m