Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiferie Slovakiet: Snow up your life!

Den Slovakiske Republik ligger bogstaveligt talt midt i hjertet af Europa; landet grænser op til Østrig, Tjekkiet, Polen, Ukraine og Ungarn. I Slovakiet er der 9 nationalparker – der er kun meget få bjerge, som ikke på en eller anden måde står under naturbeskyttelse. Slovakiet er et overvejende bjergrigt land, og dette er en medvirkende faktor sammen med indlandsklimaet, når det kommer til de gode betingelser for skiløb. De ideelle, naturlige betingelser har især Tatra, her udviklede vintersportsgrene sig på lokale skisteder allerede i slutningen af de 19. århundrede. I dag er der, udover de kendte skisteder ved Tatra og Fatra, også mange skisteder i de mindre bjergområder med gode pister, hvilket gør, at man kan stå på ski i næsten alle slovakiske regioner.

Hvor i Slovakiet kan man stå på ski?

Vintersport er meget populær i Slovakiet. De veludstyrede skicentre lokker hvert år ikke kun den lokale befolkning, men også udenlandske besøgene. I bjergene står 36 moderne skicentre til rådighed, som garanterer perfekte skibetingelser for alle. Høje Tatra er det vigtigste vintersportrejsemål i Slovakiet. Bjergene udgør ca. 2/3-del af Slovakiet og er dermed en garant for en snehvid vinter. Det består også af små og mellemstore skiområder, som er velegnet til alle skiniveauer. I den sydlige del af Høje Tatra ligger hotspots som Stary Smokovec, Tatranska Lomnica og Strbske Pleso, som ligger i en 30 km lang dal.

Bjergene i Nedre Tatra ligger på den anden side af Høje Tatra, som også hører ind under Karpaterne. Især skiområdet Demänovskátal er en interessant skiløber-by. Dalen, som også er kendt for sine ishuler og er 15 km lang, hører til de vigtigste turistiske skicentre i Nedre Tatra. Her ligger også vintersportbyen Jasná – midt i Nedre Tatra. Allerede i slutningen af det 19. århundrede udviklede sig skiområdet med 45 pistekilometer til et af landets største og mest populære skiområder. Skiområdet strækker over to sider af bjerget Chopok og er veludstyret hvad det angår pistekvalitet og modernitet. Fra december til april kan man nyde perfekt præparerede pister samt krævende løjper i 950 til 2.094 m højde. Derudover findes paradisiske betingelser for snowboardere i snowparken med halfpipes, rails og jumps. Freerider har også adgang til off-piste-områder. Skiområdet benyttes meget ofte til internationale konkurrencer.

Hvorfor booke skiferie i Slovakiet?

Perfekt præparerede pister, ski- og snowboard-arenaer, skiskoler og skibørnehaver, natskiløb, skiudlejning – alt det venter på dig i de slovakiske skiområder. Men også udenfor pisten byder Slovakiet på en masse: Du kan f.eks. afprøve Snowtubing, Kitewing, kælkning eller skøjteløb. I de top-skicentre finder man derudover et omfangsrigt afterski-tilbud med forskellige barer, entertainment-center, samt skibusser, som kører gæsterne direkte til den næste piste.

Hvad udgør Slovakiet?

Slovakiet har ikke kun gode vintersport-muligheder, men byder også på forskellige attraktioner for aktive feriegæster som paragliding, vandring og vandsport. De tættest beliggende highlights som hulesystemet fra Demänova med vandfald i hulerne samt termalbadet Besanova hører til de mest populære seværdigheder i Nedre Tatra.

Hvor længe varer skisæsonen i Slovakiet?

I Høje Tatra, som er op til 2.700 m høj, hersker alpint klima med meget kode og snesikre vinter. Sisæsonen i Slovakiet begynder i december og slutter i april. Den bedste tid for skiløb er månederne februar og marts, hvor det ikke er så koldt som i januar.

Regioner Slovakiet

Høje Tatra

Høje Tatra

Den Høje Tatra i Karpaterne er den mindste bjergkæde i Europa. Alligevel er den med de talrige bjergsøer, unikke bjerghytter, kantede bjergtoppe og det uforlignerlige panorama en turismemagnet.

Lave Tatra

Lave Tatra

Bjergkæden Lave Tatra ligger direkte overfor Høje Tatra, som også ligger i Karpaterne. Tykt skovklædte skråninger, autentisk udseende bjerglandsbyer samt enorme, underjordiske hulesystemer gør denne bjergkæde til en fantastisk naturoplevelse.

Byer Slovakiet

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
44 km 943 - 2.024 m
11,8 km 888 - 2.190 m