Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifter & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Kontrollere venligst dine indtastede data og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder Slovakiet

Skiområder Slovakiet

Tatra er et ideelt sted for vintersportsudøvere, det er imidlertid også blevet kendt ud over landets grænser. Men kun få ved, at man om vinteren kan stå på ski i næsten alle Slovakiets regioner – i alt er der 100 skicentre! I dag er der udover de kendte skiområder Tatra og Fatra også skiområder i mange af de mindre bjergområder, fra lille Karpater i vest og helt til bjergene Nízke Beskydy i Slovakiets østlige del.

Afterskiing Slovakiet

I Høje og Nedre Tatra er der en del afterskiing-muligheder, selvom det er noget mere overskueligt end i Alperne. I de større byer er der mange barer, restauranter og pubber, hvor man lade skidagen passere revy og glæde sig over det slovakiske køkken. Det slovakiske køkken består for størstedelen af kartofler samt stegt, braiseret og røget kød. Traditionelle specialiteter er fx "Lokše" (kartoffelpandekager), "Spišská pochúťka" (gullasch med kartoffelpandekager), patéer af vildt, store ravioli og den berømte ret „pečené bravčové koleno” (stegt griseben).

De slovakiske specialiteter kan nydes med stor fornøjelse, især da priserne på restauranterne er overkommelige. Derudover indeholder det omfangsrige sports- og wellnesstilbud bl.a. bobslæde, skøjteløb, paragliding, hundeslædeløb, paintball, hestekaneturen og snediskotek.

Udflugtsmål Slovakiet

Talrige slotte, borge og befæstninger, talrige huler, afslappende termalbade og historiske bygninger – disse faktorer tiltrækker turisterne i Slovakiet. I hovedstaden finder man flere attraktioner: Her er det især borgen Bratislava, som troner på en bakke over byen, det gamle rådhus, den gotiske St. Martins katedral, det slovakiske symfoniorkester og forskellige paladser, som tiltrækker besøgende.

På UNESCO-verdenskulturarvlisten står Zipser borgen i Žehra. Den er en af de største borge i Centraleuropa og blev i 1970 sat komplet i stand. Malerisk beliggende er Bibers-borgen. Den troner på østsiden af de små Karpater. Dens borgmuseum viser kunst, våben og møbler fra tidligere tider og har endda et lille apotek i rokokostil. Borgen Theben i Bratislava er der kun ruinerne tilbage og borgen er sidenhen blev forvandlet til et frilandsmuseum.

I Slovakiet er der ca. 5.350 kendte huler. Ca. 1.000 af dem ligger i nationalparken slovakisk karst. Sammen med den ungarske nationalpark Aggtelek dækker den over et af de største karstområder i Centraleuropa. De offentlig tilgængelige huler er for eksempel Jassau hulen, en drypstenhule og Slovakiets ældste tilgængelige hule. I Demänovská-dalen kan man udforske en ishule og en drypstenhule.

I bondelandsbyen Vlkolínec og i Bardesjov rejser de besøgende tilbage i tiden. I Vlkolínec virker det som om, at tiden har stået stille. Landsbyen ligger på et højplateau mellem Nedre og Høje Tatra. Her findes der ingen gader, ingen strøm, ingen vandledninger. Husene og kirken er bygget i træ. Husene i Bardejovs historiske centrum er ikke bygget i træ, men har meget skønne facader. Størstedelen er blevet sat i stand.

Hvis man på sin rejse planlægger afslapning, kan besøge et af de mange termalbade i Slovakiet. For eksempel termalparken Bešeňová eller Aquapark Tatralandia med salt-, termal- og ferskvandssvømmebassin, en keltisk saunaverden samt wellness-tilbud.

Byer Slovakiet

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
Jasná (Lave Tatra)
577 m Jasná 44 km 943 - 2.024 m
Tatranská Lomnica
850 m Tatranská Lomnica 11,8 km 888 - 2.190 m

Book sikker med SnowTrex-fordele