Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder Slovakiet

Skiområder Slovakiet

Tatra er et ideelt sted for vintersportsudøvere, det er imidlertidigt ikke længere nogen hemmelighed, kendskabet til området rækker langt ud over landets grænser. Men kun få ved, at man kan stå på ski i næsten alle Slovakiets regioner – i alt er der 100 skicentrummer! I dag er der udover de kendte skicentrummer ved Tatra og Fatra også skiområder i mange af de mindre bjergområder, fra lille Karpaten i vest og helt til bjergene Nízke Beskydy i Slovakiets østlige del.

Afterskiing Slovakiet

Det slovakiske køkken er inspireret af mange andre slaviske køkkener: Grundlaget er grød, kartoffelretter og andre grøntsager, stegt og røget kød samt mælkeprodukter. Traditionelle, slovakiske retter er f.eks. "lokše" (kartoffelpandekager), "Spišská pochúťka" (gullasch med kartoffelpandekager), patéer af vildt, maultaschen, som er traditionelle for hele regionen Karpaterne og derudover den berømte ret „pečené bravčové koleno” (stegt griseben). Man må heller ikke glemme slovakisk ost: i byen Liptovský Mikuláš finder endda årligt en ostefestival sted. Særligt kendt er fåreosten, som er populær i hele Europa pga. sin høje kvaliltet. Også selvom den slovakiske ølbryggerkultur ikke kan byde på ligeså berømte øl som de tjekkiske, så kan slovakisk øl sagtens leve op til den tjekkiske standard. De slovakiske ølbryggeriers traditioner er næsten ligeså gamle som de første slovakiske byer. Man behøver ikke hive en formue op af lommen for at kunne afprøve de slovakiske specialiteter, restaurantpriserne er i Slovakiet rimelige.

Udflugtsmål Slovakiet

Talrige slotte og borger, talrige huler, afslappende termalbad og historiske bygninger - disse faktorer udgør turismen i Slovakiet. I hovedstaden finder man borgen Bratislava, som er beliggende på en bakke hvorfra man kan se over hele byen, det gamle rådhus, den gotiske St. Martins katedral, den slowakiske Philharmonie og forskellige Palais.

På UNESCO-verdenskulturarv-liste står Zipser borgen i Žehra. Den er én af de største borger i Mellemeuropa og blev nyrenoveret i 1970. Malerisk beliggende er Bibersborg, som ligger ved den østlige del af de små Karpater. Dens borgmuseum viser kunst, våben og møbler fra gamle tider og har endda et apotek i rokoko-stil. Borgen Theben i Bratislava er derimod lagt i ruiner.

I Slovakiet er der ca. 5.350 huler. 1.000 af dem ligger i nationalparken slovakisk Karst. Sammen med den ungariske nationalpark Aggtelek dækker den over ét af de største Karstområder i Mellemeuropa. De offentlig tilgængelige huler er for eksempel Jassau hulen, en drypstenhule og Slovakiets ældste hule. I Demänovská-dalen kan man besøge en ishule og en drypstenhule.

I bondelandsbyen Vlkolínec og i Bardesjov rejser gæster tilbage i tiden. Vlkolínec ligger på et højplateau mellem Niederer og Høje Tatra. Her findes der ingen gader, ingen strøm, ingen vandledninger. Husene og kirken er bygget af træ. Husene Bardejovs bycentrum er ikke bygget af træ, men har meget skønne fassader. Størstedelen af dem blev nyrenoveret.

Hvis man planlægger en afslappet rejse, kan besøge ét af de talrige termalbad i Slovakiet. For eksempel termalparken Bešeňová eller Aquapark Tatralandia med salt-, termal- og klartvand-svømmebad, en keltisk sauna samt wellness-tilbud.

Byer Slovakiet

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
577 m Jasná 44 km 943 - 2.024 m
850 m Tatranská Lomnica 11,8 km 888 - 2.190 m