Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiferie Slovenien: Snow up your life!

Slovenien ligger midt i Europa og deler sig en grænse med Italien, Østrig, Ungarn og Kroatien. Med 20.273 km² er det et forholdsvis lille land i Europa, men landskabelig meget forskelligartet. Maleriske flodlandskaber, sotre skove, klippeformationer og høje bjerge præger det afvekslingsrige landskab. En tredjedel af landert er naturbeskyttelsesområder. I syd hersker middelhavsklima og norden er præget af kold og klar luft med meget nedbør, som er perfekt for skisport. Hovedstaden Ljubljana ligger med 287.000 forholdsvis central i landsmidten og herfra kommer man nemt til alle ferieregioner.

Hvor i Slovenien kan man lave en skiferie?

Mittelgebirge strækker sig over Nordslovenien. Derofr ligger også de fleste skiområder mellem Triglav-Nationalpark o nordvest og Pohorje i nordøst. Mest kendt er bjergene i de Juliske Alper, Karawanken og Steiner Alperne i nordvest ved Østrigs og Italiens grænser. Bjergtopperne når her op i 3.000 m højde. I de Juliske Alper ligger også Sloveniens højeste bjergtop, Triglav med 2.864 m højde. Det markante bjerg danner Triglav-Nationalparkens centrum og kendetegnes ved det slovenske flag. Nationalparken er præget af høje klipper, dybe huler brede floder og mange dyr og planter. I dette fantastiske landskab, som ligger nord for Triglav, ligger Kranjska Gora, som er et af de mest populære skiområder i Slovenien. 20 pistekilometer og 17 lifte tæller arealet, som er berømt som ski-worldcup-by og blev allerede kåret flere gange til Sloveniens bedste skiområde.

I nørdøst ved grænsen til Østrog og Ungarn, ligger i op til 1.500 m højde Pohorje-bjergene. Det er ikke alt for høj og har lette skråninger og dejlige udsigtspunkter hvilket betyder, at det virkelig er perfekt for familier, som elsker en hyggelig skiferie. Ved foden af Bacherbjergene, hvor kulturmetropolen Maribor ligger, ligger landets største skiområde med 42 pistekilometer: Mariborsko Pohorje.

Hvorfor skiferie i Slovenien?

På grund af landskabets mangfoldighed er enhver ferieregion speciel. Men lige meget hvilken region man henvender sig til, åbner sig romantiske panoramaudsigter med bjerg og søer, hvor de forskelligste vinteraktiviteter venter på vintersportsfans. Slovenien råder over 60 % skove. Således har også mange skiområder skovklædte arealer, som danner en sneklædt bjergkulisse. Drau-regionen Podravska i Untersteiermark har en god blanding af afslapning og skisport. Især metropolen Maribor har mange kutlruhistpriske seværdigheder, regionale lækkerier, termalbad og talrige fritidsaktiviteter i bjergene og i byen. Skimråderne er meget familievenlige, overskuelige og snesikker.

Hvor længer tager skisæsonen i Slovenien?

Slovenien råder ikke over et gletsjerskiområde og derfor er skifornøjelsen begrænset fra december til april. De vigtigste skiområder Kranjska Gora og Vogel i vest, Rogla og Maribor i øst åbner i den første decemberuge og lukker den første apriluge.

Regioner Slovenien

Štajerska

Štajerska

Štajerska er et af de 5 historiske landskaber i Slovenien og et betydningsfuldt kultur- og naturlandskab i norden af landet. Op til begyndelsen af det 20. århundrede var den del af hertugdømmet Štajerska, hvilket er grunden for, at den stadigvæk er præget af Østirg og Tyskland. Det 6.050 km² store areal mellem de to floder Mur og Salve danner et stort naturrum med 2 niveauer og blide skråninger, men også bjerge som rager op i 2.300 m højde. En stor del af Štajerska udgøres af Steiner Alperne, som hører til Karawankerne. De vigtigste byer er Maribor, Celje, Velenje og Ptuj - fra alle byer er der ikke langt til det næste skiområde. Sloveniens største skiområde ligger i Pohorje. Den skønne slovensk-østrigske grænseregion har en perfekt blanding af naturoplevelse og aktiviteter i bjergene samt skønne byer som foe eksempel det livlige Maribor.

Gorenjska

Gorenjska

Regionen Gorenjska i den nordvestlige del af Slovenien er en af de skønneste regioner i landet. Den er kendetegnet ved bjergmassivet de Juliske Alper, der strækker sig fra Italien til Slovenien. Her ligger også Triglav nationalparken, som får naturelskernes hjerte til at slå lidt hurtigere - udover de fantastiske bjergmassiver er der her en masse søer, floder og tætte skove. Aktivitetsmulighederne er alsidige rundt om bjergtoppen Triglav. Her kan vintersportsudøverne boltre sig frit, fx i det kendte slovenske World Cup-skiområde Kranjska Gora med den berømte Planica-nedfart. Regionen er også egnet til ture til de større byer. Her venter der fx feriegæsterne den største by i regionen, Kranj med ca. 200.000 indbyggere.

Byer Slovenien

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
20 km 800 - 1.215 m
41,5 km 325 - 1.327 m