Kundevurdering

Polen

145 Antal bedømmelser:

85 % Anbefalingskvote:

Byer 8,2
Skiområder 7,0

Skiområder Polen

Skiområder Polen

Skiferie i Polen er lig med skønne skiområder til lave priser. Landet har åbnet sine grænser for turister og de lave priser i forhold til andre europæiske lande, har givet turismen i Polen et vedvarende opsving. Den positive udvikling har også hjulpet ved udvidelsen og forbedringen af de polske motorvejsnet. Høje Tatra og Karkonosze-bjergene egner sig perfekt til vintersport.

I landetrianglen Polen-Tjekkiet-Tyskland ligger det kendte polske vintersportssted Sklarska Poreba. Her finder man et af de mest skønne skiområder i de polske Karkonosze-bjerge og ved siden af skiområdet Karpacz nok også et af de mest populære. Skiområdet Sklarska Poreba er opdelt i to, hvor den første del med korte og lette pister ligger i byområdet. Den anden del af skiregionen ligger på det 1.362 m høje bjerg Szrenica. Denne del har optimale sneforhold pga. sit særlige klima, som ellers kun findes i de højtliggende Alperegioner. Derudover er der blevet opbygget et af Europas største anlæg med snekanoner, som sørger for perfekte sneforhold.

Også skiområderne rundt om den kendte by Zakopane giver mulighed for en afvekslende skiferie. Særligt skiområdet Kasprowy Wierch er værd at nævne. Avancerede skiløbere finder her herlige nedfarter i skønne omgivelser og begyndere og nydelsesskiløbere kan i samme grad glæde sig over skisporten.

Afterskiing Polen

Gæstfrihed i Polen er især noget, som de lokale lægger vægt på og som udleves. Gæster kan glæde sig over, at de er velkomne, lige meget om man kommer uanmeldt eller ej. I fokus er altid lækker mad, og man kommer bestemt ikke til at gå sulten hjem. Kirkehelligdage som påske og jul, navnedage og bryllupper bliver fejret i den helt store stil og borde dækkes med så meget mad, som køkkenet kan levere. Det polske køkken og retterne er præget af både tysk, russisk, ukrainsk, tyrkisk og jødisk islæt. Man kan bedst betegne de polske retter, som solide og kraftige retter.

Det polske landbrug og det, som landmændene producerer, svarer til de typiske og traditionelle, polske retter. Derfor er der mange retter lavet med kartofler, surkål, røde roer, agurker, æg, kålrabi og svampe. Især står der meget kød på menuen, frem for alt pølser. Krakauer (tørret, røget pølse) er det mest kendte eksempel. Indtil for få år var forbruget af kød pr. indbygger i Polen det højeste, derfor er det ikke noget under, at mange retter indeholder kød, og man tit får serveret et glas vodka til måltidet.

Byer Polen

Kort forstør
By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
Zakopane
833 m Kasprowy Wierch 15 km 1.014 - 1.987 m
Świeradów-Zdrój (Bad Flinsberg) (Karkonoszebjergene)
450 m Świeradów Zdrój (Bad Flinsberg) 3 km 617 - 1.060 m