Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder Polen

Skiområder Polen

Skiferie i Polen er lig med skønne skiområder og lave priser. At landet har åbnet sine grænser for turister samt de lave priser i forhold til andre europæiske lande, har givet turismen i Polen det rette opsving. Dertil kommer også udvidelsen og renoveringen af de polske motorveje. Hohe Tatra og Karkonoszebjergene egner sig perfekt til vintersportsgrene. I landetrianglen Polen-Tjekkiet-Tyskland ligger den kendte, polske vintersportsby Sklarska Poreba. Her finder man et af de mest skønne skiområder i de polske Karkonoszebjerge, som sammen med skiområdet Karpacz også er et af de mest populære. Skiområdet Sklarska Poreba er todelt, den første del med korte og lette pister ligger i byområdet. Den anden del af skiregionen ligger på det 1.362 m høje bjerg Szrenica. Denne har optimale sneforhold pga. sit særlige klima, som ellers kun findes i de højtliggende Alperegioner. Derudover er der blevet opbygget et kunstsneanlæg, et af de største i Europa, som sørger for perfekte snebetingelser. Også skiområderne rundt om den kendte by Zakopane gør det muligt at få en afvekslende skiferie. Særligt skiområdet Kasprowy Wierch er værd at nævne. Alle skiløbere vil her finde herlige nedfarter i skønne omgivelser.

Afterskiing Polen

Gæstfrihed i Polen er især noget, som de lokale lægger vægt på og som udleves. Gæster kan glæde sig over, at de er velkomne, ligemeget om man kommer uanmeldt eller ej. I fokus er altid lækker mad, og man kommer bestemt ikke til at sulte. Kirkehelligdage som påske og jul navnedage og bryllupper bliver fejret i den helt store stil, og borde dækkes med så meget mad, som køkkenet kan levere. Det polske køkken og retterne er præget af både tyske, russiske, ukrainske, tyrkiske og jødiske islæt. Man kan bedst betegne de polske retter, som solide og kraftige retter.

Det polske landbrug og det, som landmændene producerer, svarer til de typiske og traditionelle, polske retter. Derfor er der mange lavet med kartofler, sauerkraut, røde roer, agurker, æg, kålrabi og svampe. Især står der meget kød på menuen, frem for alt pølser. Krakauer (tørret, røget pølse) er det mest kendte eksempel. Indtil for få år siden var forbruget af kød pr. indbygger i Polen det højeste, derfor er det ikke noget under, at mange retter indeholder kød, og man tit får serveret et glas vodka til måltidet.

Udflugtsmål Polen

Ud fra turistisk syn er Polen en juvel: ud over fantastiske naturlandskaber, finder man også talrige byer med stort kulturelt arv.

Hvis man besøger metropolen Krakau, kan tage en tur til den skønne middelaldsers-markedsplads, Ktrakau Wawel, den tidligere residence af Krakaus konger, eller det jødiske kvarter Kazimierz. Nogle kilometer udenfor byen kan man kigge på minedrifts-historie: I Saltminen Wieliczka er især Sankt-Kinga kapellen indtryksfuld, som ligger i 101 m dybde.

Den største by og samtidig hovedstaden i Polen er Warschau.Det første indtryk kan man få fra kulturpaladsets udsigtsplatform, som med 230 m er Polens højeste bygning. Derudover må man ikke gå glip af den gamle bydel, vandpaladsen, det historiske og Chopin-museum.

Et andet kulturcentrum er Lodsch, ét af Polens kulturcentre. I det mindste står her den velkendte filmhøjskole, som f.eks. Roman Polanski har været på. Lodsch råder over en egen "Walk of Fame". Piotrkowska-gaden er derimod med 4 km Europas længste handelsrute - og den skønneste i Lodsch.

En af de ældste byer - og samtidig en af de smukkeste - er Breslau, den europæiske kulturhovedstad i 2016. Den ligger ved foden Sudeter-bjergene og fremtræder især med den gamle bydel med de gotiske bygninger. Universitetet er samtidig også et af de mest betydningsfulde bygninger i byen - f.eks. på grund af den barokke "Aula Leololdina".

Og også religiøs interesserede gæster finder interessante mål i Polen: Wadowice, Karol Józef Wojtylas fødeby - dvs. pave Johannes Paul II. Eller det mest betydningsfulde pilgrimssted i Polen, Pauliner kloster på Jasna Góra i Tschenstochau.I byen ser man derudover én af de største pave-statuer: en 14 m høj Johannes Paul II.

Byer Polen

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
886 m Szklarska Poręba 12 km 707 - 1.362 m
833 m Kasprowy Wierch 15 km 1.014 - 1.987 m