Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifter & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Kontrollere venligst dine indtastede data og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder Polen

Skiområder Polen

Skiferie i Polen er lig med skønne skiområder til lave priser. Landet har åbnet sine grænser for turister og de lave priser i forhold til andre europæiske lande, har givet turismen i Polen et vedvarende opsving. Den positive udvikling har også hjulpet ved udvidelsen og forbedringen af de polske motorvejsnet. Høje Tatra og Karkonosze-bjergene egner sig perfekt til vintersport.

I landetrianglen Polen-Tjekkiet-Tyskland ligger det kendte polske vintersportssted Sklarska Poreba. Her finder man et af de mest skønne skiområder i de polske Karkonosze-bjerge og ved siden af skiområdet Karpacz nok også et af de mest populære. Skiområdet Sklarska Poreba er opdelt i to, hvor den første del med korte og lette pister ligger i byområdet. Den anden del af skiregionen ligger på det 1.362 m høje bjerg Szrenica. Denne del har optimale sneforhold pga. sit særlige klima, som ellers kun findes i de højtliggende Alperegioner. Derudover er der blevet opbygget et af Europas største anlæg med snekanoner, som sørger for perfekte sneforhold.

Også skiområderne rundt om den kendte by Zakopane giver mulighed for en afvekslende skiferie. Særligt skiområdet Kasprowy Wierch er værd at nævne. Avancerede skiløbere finder her herlige nedfarter i skønne omgivelser og begyndere og nydelsesskiløbere kan i samme grad glæde sig over skisporten.

Afterskiing Polen

Gæstfrihed i Polen er især noget, som de lokale lægger vægt på og som udleves. Gæster kan glæde sig over, at de er velkomne, lige meget om man kommer uanmeldt eller ej. I fokus er altid lækker mad, og man kommer bestemt ikke til at gå sulten hjem. Kirkehelligdage som påske og jul, navnedage og bryllupper bliver fejret i den helt store stil og borde dækkes med så meget mad, som køkkenet kan levere. Det polske køkken og retterne er præget af både tysk, russisk, ukrainsk, tyrkisk og jødisk islæt. Man kan bedst betegne de polske retter, som solide og kraftige retter.

Det polske landbrug og det, som landmændene producerer, svarer til de typiske og traditionelle, polske retter. Derfor er der mange retter lavet med kartofler, surkål, røde roer, agurker, æg, kålrabi og svampe. Især står der meget kød på menuen, frem for alt pølser. Krakauer (tørret, røget pølse) er det mest kendte eksempel. Indtil for få år var forbruget af kød pr. indbygger i Polen det højeste, derfor er det ikke noget under, at mange retter indeholder kød, og man tit får serveret et glas vodka til måltidet.

Udflugtsmål Polen

Set med turistbrillerne er Polen en sand juvel - udover enestående naturlandskaber er der også en række byer med stor kulturarv.

Besøger man metropolen Krakow, tager man på udflugt til det storslåede middelalderlige torv, Krakow Wawel, den tidligere residens for Krakows konger eller det jødiske bykvarter Kazimierz. Et par kilometer fra byportene oplever besøgende i tillæg minedrifts-historien helt tæt på: I saltminen Wieliczka imponerer især den hellige Kinga kapel 101 m under jorden.

Polens største by og hovedstad er Warszawa. Et første indtryk får man fra udsigtsplatformen på kulturpaladset, byens vartegn og med 230 m Polens højeste bygning. Værd at se er helt sikkert den gamle bydel, vandpaladset, det historiske museum og Chopin-museet.

Et andet seværdigt kulturcentrum er Lodz, Polens tredjestørste by. Trods alt ligger her den kendte filmhøjskole, hvor regissøren Roman Polanski blev kandidat. Lodz har endda sin egen "Walk of Fame". Gaden Piotrkowska er med 4 km Europas længste indkøbsgade - og den smukkeste i Lodz.

En af de ældste byer - og også en af de smukkeste - er Wroclaw, den Europæiske Kulturhovedstad 2016. Byen ligger ved foden af Sudeter-bjergene og imponerer især med den gamle bydel med de gotiske bygninger. Universitetet er samtidigt også et af byens mest betydningsfulde bygningsværker - dels på grund af den barokke "Aula Leopoldina".

Selv religiøst interesserede besøgende finder interessante rejsemål i Polen, fx Wadowice, Karol Józef Wojtyla's fødested, nærmere betegnet pave Johannes Paul II. Eller Polens vigtigste valfartssted Paulist klosteret på forhøjningen Jasna Góra i Czestochowa. I byen er der desuden en af de største statuer af paven: En 14 m høj Johannes Paul II.

Byer Polen

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
Szklarska Poręba
886 m Szklarska Poręba 12 km 707 - 1.362 m
Zakopane
833 m Kasprowy Wierch 15 km 1.014 - 1.987 m

Book sikker med SnowTrex-fordele