Kundevurdering

Tjekkiet

590 Antal bedømmelser:

89 % Anbefalingskvote:

Byer 8,2
Skiområder 8,0

Skiområder Tjekkiet

Skiområder Tjekkiet

En skiferie i den Tjekkiske Republik har efterhånden længe ikke mere været et insidertip. Især vintersportsudøvere fra de østtyske delstater sætter pris på skiområderne pga. deres lette tilgængelighed. Korte ventetider ved lifterne og de gæstfri fastboende gør Tjekkiet til et stadig mere populært rejsemål for vintersportsudøvere. Skiområderne har moderne anlæg og velplejede pister i alle sværhedsgrader. Skiferie er muligt i de tjekkiske skiregioner Orlické bjergene, Jizerské bjergene, Erzgebirge (tjekkisk: Krušné hory), Šumava bjergene og Krkonoše bjergene.

Den største skiregion er Krkonoše bjergene, som byder på mange pister og løjper. Her møder man et internationalt publikum. På i alt ca. 54 km pister kan nyde skifornøjelsen fuldt ud! De mest kendte skiområder ligger i Harrachov, Spindleruv Mlyn og Pec pod Snezkou med den højeste højderyg Sněžka. Hjertet i de tjekkiske vintersportssteder er Spindleruv Mlyn. Det største og mest populære skisportssted har ca. 26 km pister med stort set lette sværhedsgrader. I Harrachov er der 8 km pister til vintersportsudøverne i et område fra 650 - 1.020 m højde. Byen er særlig kendt for sin skiflyvningsbakke og der afholdes her regelmæssigt skiflyvningskonkurrencer her.

Afterskiing Tjekkiet

Når det drejer sig om afterskiing, så behøver tjekkerne på ingen måde at skjule sig bag Alperne. Man kan måske endda fejre endnu bedre, da priserne er betydeligt lavere her. På alle skisportssteder er der barer, pubber og diskoteker, hvor der kan fejres til langt ud på natten. Et varmt tip er musikbaren "Silverrock" i Spindleruv Mlyn, hvor der afholdes livemusik, shows og konkurrencer. Til afslapning er der alt efter region forskellige termalkilder med wellnessområde. Alle steder byder på en bred vifte af tilbud med sportslige aktiviteter og gode shopping-muligheder.

På rustikke kroer og restauranter serveres der internationale retter, men især nationale specialiteter som steg med melboller og surkål. Ænder og vildt samt pandekager og blåbærkage kan ligeledes anbefales. Tjekkisk øl (pivo) er traditionelt en af verdens bedste, idet pilsner blev opfundet i Tjekkiet. De mest kendte ølmærker er Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast, Budweiser og Staropramen.

Udflugtsmål Tjekkiet

Den Tjekkiske Republik lokker især med smukke byer og imponerende bygninger fra fortiden. Frem for alt er naturligvis hovedstaden Prag en turistmagnet. Besøg her fx Prags borg, et monumentalt kompleks af kirker, fæstning, bolig- og kontorbygninger omgivet af mange haver. Spadsere gennem den gamle bydel med de karakteriske snoede stræder og bygninger i enhver tænkelig stilretning. Udforsk det jødiske kvarter Josephstadt eller kunstkvarteret "den gyldne gade", hvor også Franz Kafka boede. Hans barndomshjem lå siden af den gamle bydels 9.000 m² store seværdige markedsplads. Eller beundre Karlsbroen, en af Europas ældste stenbroer.

Men også andre byer inspirerer med skønne historiske midtbyer og bygninger. For eksempel er Teltsch, hvis historiske markedsplads er omgivet af smukke fiskedamme, på UNESCO-verdensarvslisten. Leitomischl har et renæssanceslot, et er Europas ældste slotsteatre og er fødested for den berømte tjekkiske komponist Bedrich Smetana. Talrige hellige bygninger, en malerisk gammel bydel og en knoglekirke af ca. 40.000 knogler kan Kuttenberg fremvise. I Šumava bjergene betaler det sig, at besøge Cesky Krumlov, som med renæssance rådhuset, slottet og den barokke slotshaven betegnes som "peren i Šumava". Man går i musikalske spor, hvis man tager på en udflugt til Olomouc. Her i Hauenschild-palastet komponerede Wolfgang Amadeus Mozart sin 6. symfoni.

Der er mange seværdige borge og slotte i Tjekkiet. Slottet Častolowitz ved foden af Orlické bjergene, den kongelige herregård i Křivoklát, en af de ældte borge for de bøhmiske hertuger og konger, barokslottet i Mikulov, slottet i den franske stil i Namiescht, Hasenburg i de tjekkiske centrale bjerge og borgen Karlstejn. Den blev bygget af Karl IV. som kongelig skattekammer. Selv i dag er der kopier af de bøhmiske kronjuveler og kronjuvelerne i det Hhllige romerske rige.

Der er dømt afslapning på landets kursteder. Teplice er den ældste spabad i Bøhmen og også en af ​​de ældste i Europa. Karlovy Vary er den største i landet og også en af ​​de vigtigste.
Et andet tip er der til dem, der kan lide byg som saft: I den gamle bydel i Pilsen kan man besøge en af ​​de mest berømte bryggerier i verden. Pilsner Urquell er blevet brygget her siden 1842.

Byer Tjekkiet

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
Boží Dar
1.028 m InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec 47 km 763 - 1.244 m
Harrachov (Krkonošebjergene)
650 m Sportareal Harrachov 8 km 650 - 1.020 m
Kašperské Hory (Böhmerwald)
758 m Kašperské Hory 1,9 km 706 - 791 m
Liberec (Krkonošebjergene)
374 m Ještěd 9,5 km 540 - 1.000 m
Loucna pod Klinovcem
865 m InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec 47 km 763 - 1.244 m
Nová Role (Neurohlau)
418 m Plessberg-Abertamy 12 km 721 - 1.028 m
Pec pod Snezkou (Krkonošebjergene)
769 m Pec pod Snezkou 13 km 830 - 1.215 m
Spindleruv Mlyn (Krkonošebjergene)
718 m Skiareal Spindleruv Mlyn 28 km 702 - 1.235 m
Železná Ruda (Böhmerwald) (Böhmerwald)
820 m Špičák Zelezná Ruda 8 km 854 - 1.202 m

Book sikker med SnowTrex-fordele

Loading...
StickyNewsletter