Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder Tjekkiet

Skiområder Tjekkiet

Skiferie i Tjekkiet er blevet en mere populær destination de sidste år. Kort ventetid ved liftene og de venlige lokale er nogle af faktorerne som er medvirkende til at Tjekkiet er blevet et så populært skisportssted. Skiområderne har moderne anlæg og godt præparerede pister af alle sværhedsgrader. Man kan tage på skiferie i de tjekkiske skiregioner Adlerbjergene, Iserbjergene, Erzbjergene, Böhmerwald og Krkonošebjergene. Den største skiregion er Krkonošebjergene, som byder på talrige pister og løjper. Her støder man på et internationalt publikum. I alt er der ca. 54 km pister til rådighed, den rene skifornøjelse! De mest kendte skiområder er Harrachov, Spindleruv Mlyn samt Pec pod Snezkou med det højeste bjerg, "Snetoppen". Spindleruv Mlyn er pragtstykket af de tjekkiske skiområder. Det største og mest populære skisportssted har knap 26 km pister, overvejende lette. Det mest kendte, tjekkiske skiområde er Harrachov. 8 km pister ligger i 650 - 1020 m højde. Harrachov er blevet særligt kendt pga. sine skishop og skiflyvning på Čerťákbjerget, som finder sted regelmæssigt.

Afterskiing Tjekkiet

Når det kommer til afterskiing, så er Tjekkiet på ingen måde mindre i målestok i forhold til Alpelandene. Måske kan man endda påstå, at det er bedre at feste her, da priserne er betydeligt lavere. I alle skiområder er der barer, værtshuse og diskoteker, hvor man kan feste lige til den lyse morgen. Værd at anbefale er især musikbaren "Silverrock" i Spindleruv Mlyn, hvor der er events som livemusik, shows og konkurrencer. Vil man slappe af og forkæles, så er der, alt efter region, forskellige varme kilder med wellnessområder. Alle byer har et bredt udvalg af sportsaktiviteter og gode shoppingmuligheder. I rustikke "Gasthäuser“ og restauranter serveres internationale retter, og også nationale retter som steg med "Knödel” og sauerkraut. Værd at anbefale er også and og vildt samt "Palat”skinke og blåbærkage. Tjekkisk øl (pivo) er noget af verdens bedste øl, dertil kommer også den lange ølbryggertradition, bl.a. pilsner blev opfundet i Tjekkiet. De mest kendte mærker er Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast, Budweiser og Staropramen.

Udflugtsmål Tjekkiet

Tjekkiet tiltrækker besøgere især med smukke byer og imponerende bygningsværker. Først og fremmest er naturligvis hovedstaden Prag en absolut magnet for turister. Her kan man f.eks. besøge Prags borg, et monumentalt kompleks bestående af kirker, boliger og kontorbygninger omgivet af talrige haver. Gå en tur gennem den gamle bydel med karakteristiske stræder og bygninger i mange forskellige stilarter. Oplev det jødiske kvarter eller kunstnerkvarteret "Goldenes Gässchen", som én gang Kafka har levet i. Hans fødehus ligger ved Altstädter Ring, den 9.000 km store markedsplads i den gamle bydel. Ikke mindst kan man også se på Karlsbroen, som er én af de ældste stenbroer i Europa.

Men også andre byer begejstrer med historiske bycentre og bygninger. F.eks. Teltsch, som har en meget skøn markedsplads, som er UNESCO verdensarv. Leitomeischl har et renaissanceslot med ét af de ældste slotsteatre i Europa og er Bedrich Smetan (tjekkisk komponist) fødested. Talrige sakralbygninger, en malerisk gammel bydel og en knoglekirke bygget af ca. 40.000 knogler finder man i Kuttenberg. I Böhmerwald skal man i hvert fald besøge Krummau, som med sit renaissance-rådhus, slottet og den barokke slotshave også kaldes "Böhmerwalds perle". I Olmütz, i Hauenschild-Palast, komponerede Wolfgang Amadeus Mozart sin 6. synfonie.

Seværdige borge og slotte er der en masse af i Tjekkiet. F.eks. slottet Častolowitz ved foden af Adlerbjergene, den kongelige herskabsvilla i Pürglitz, én af de ældste borge af bømiske hertuger og konger, barokslottet Nikolsborg, slottet i fransk stil i Namiescht, Hasenborg i det böhmiske Mittelgebirge og borgen Karlstein. Den blev bygget af Karl IV. og var først og fremmet en skatkammer. Stadigvæk i dag kan man se på kopier af de bømiske kronjuveler samt kronjuvelerne fra det romerske rige.

I Kurbyerne kan man få lidt mere afslapning. Teplitz er det ældste spabad i Bøhmen og i hele Europa. Karlsbad er landes største og også mest betydningsfulde bad.

Byer Tjekkiet

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
1.028 m Skiregion Fichtelberg/​Klínovec 33 km 763 - 1.244 m
730 m Skiområde Lipno 11,8 km 710 - 900 m
650 m Sportareal Harrachov 8 km 650 - 1.020 m
758 m Kašperské Hory 1,9 km 706 - 791 m
776 m Skiareal Lipno 11,8 km 710 - 900 m
865 m Skiregion Fichtelberg/​Klínovec 33 km 763 - 1.244 m
418 m Plessberg-​Abertamy 12 km 721 - 1.028 m
769 m Pec pod Snezkou 13 km 830 - 1.215 m
718 m Skiareal Spindleruv Mlyn 25 km 702 - 1.235 m
684 m Černý Důl 7 km 620 - 865 m
820 m Špičák Zelezná Ruda 8 km 854 - 1.202 m