Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder Andorra

Skiområder Andorra

Dværgstaten Andorra kan ikke prale af mange skiområder, tilgengæld kan den følge med nabolandene på det kvalitative niveau. Forskellige små skiområder i Andorra er vokset sammen til to store skicentre. Grandvalira kan overtale som det største europæiske skiområde udenfor Alperne med 210 km pister.

Det andet skiområde Vallnord består af sammenslutningen Ordino-Arcalis og Pal-Arsinal og byder på ca. 91 km pistesjov. Hvor byerne har en mere retort karakter, er pisterne rigtig velplejet og gælder sågar som nogle af de mest moderne i verden.

Afterskiing Andorra

Andorra har, trods sin lille størrelse, ret så mange afterskiingmuligheder. Særligt i Soldeu, Pas de la Casa, Canillo og Encamp er der masser af barer, pubs, nightclubs og diskoteker. Vil man ikke tilbringe dagen på pisten, så er der rig mulighed for at shoppe. Andorra er et toldfrit område, og det kan man især mærke på priserne for alkohol, tobak og make-up. Har man en hel dag til rådighed, så kan det varmt anbefales at man besøger "Caldea" i Andorra-la-Vella, Europas største spa- og wellnessanlæg. Lidt action får man med motor- eller hundeslæder. En uforglemmelig tur i en luftballon er der også mulighed for. Derudover er der mulighed for at stå på skøjter, bowling, tennis og for sneskovandringer. Selvfølgelig er der også sørget for noget til ganen i Andorra. Udover de gamle, traditionelle bjerghuse "bordas", hvor der serveres landstypiske retter, er der i Andorra også masser af lokale og internationale restauranter.

Udflugtsmål Andorra

Udflugtsmålene i Andorra er præget af rige, artikitektoniske arve af dværgstaten. Således imponerer især de middelalderlige kirker og de gamle bydele mange steder rundt om med smalle gader og stenhuse. Det mest populære mål for turisterne er hovedstaden Andorra la Vella, den højestbeliggende hovedstad i Europa (1.011 m). Foruden den gamle bydel, Barri Antic, og middelalderlige bygninger såsom kirkerne Santa Coloma og Sant Esteve, parlamentshuset Casa de la Vall og broen La Margineda har hovedstaden især meget at byde på ved en shoppingtur. I Andorra køber man nemlig toldfrit. Omkring 2.000 butikker fordeler sig rundt om i Andorras ene by.

Et afslappende stop kan gøres i småbyen Escaldes-Engordany, hvor der findes flere fantastiske termalkilder. Hovedattraktionen og byens futuristiske vartegn er det moderne tembad "Caldea", et badeparadis for hele familien. Feriegæsterne erfarer mere omkring termvand og den nærtliggende Madriu-Perafita-Claror-dal i CIAM, et interaltivt museum rundt om temaet vand. Også byens parfume-museum er et besøg værd. Og hvis det ikke er nok med CIAM, kan tage en udflugt til Madriu-Perafita-Claror-dalen, som siden 2004 har hørt til UNESCO-verdenskulturarven. Den er i alt 4.247 hektar stort og tager således 9 procent af den samlede flade i Andorra.

Den vigtigste kirke i landet er i nærheden af landsbyen Canillo. Heilligdommen Meritxell gælder som Andorras lourdes. Over resterne fra en valfartskirke, til ære for Nuestra Señora de Meritxell (Vor Frue fra Meritxell) har arkitekt Ricard Boffil bygget et tempel, hvor der i dag er en mindeudstilling omkring stedets historie.

Feriegæster, som hellere vil udforske naturen fremfor at kigge på arkitektur, kan besøge den 16 ha store park "Naturlandia". Den er åben 365 dage om året og byder en masse aktiviteter for både store og små. Fra udsigtspunkterne og fra parkens veje kan man betragte særlige dyrearter i deres naturlige omgivelser. Men ikke nok med det: I 1.600 til 2.000 m højde er der bl.a. den 5,3 km lange skinnekælkebane "Tobotronc", en sky trail, et paintball-anlæg og en skøjtebane til rådighed.

Byer Andorra

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
2.080 m Grandvalira 210 km 1.710 - 2.640 m
1.710 m Grandvalira 210 km 1.710 - 2.640 m