Bæredygtige hoteller til skiferien

Leder du efter en måde at være bæredygtig og miljøbevidst på, selv på din skiferie? Hos os finder du et udvalg af miljøvenlige indkvarteringer, der opfylder både dine krav til komfort og dit ønske om bæredygtighed.

Bæredygtige hoteller til skiferien
Bæredygtige hoteller til skiferien

Bæredygtige hoteller på alpine destinationer

For at beskytte de unikke økosystemer på vores alpine destinationer lægger indkvarteringerne i dag mere vægt end nogensinde på miljøvenlig praksis. Fra grøn energi til energibesparende foranstaltninger som ressourcebesparende bygningskoncepter og vandforvaltning til brug af regionale og økologiske fødevarer eller innovative mobilitetsløsninger - disse indkvarteringer fokuserer på bæredygtige rejser i harmoni med naturen. Men bæredygtighed betyder ikke, at man skal give afkald på komfort. For de bæredygtige hoteller, vi har udvalgt her, tilbyder hyggelige værelser, fremragende service og en bred vifte af andre faciliteter. Oplev den mangfoldighed, som vores miljøbevidste hoteller, pensionater og lejligheder kan tilbyde dig, og få en uforglemmelig skiferie i harmoni med naturen.

Hvad er bæredygtige hoteller?

Bæredygtige hoteller er hoteller, der arbejder hårdt for at opnå miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed og dermed har en positiv indvirkning på miljøet, lokalsamfundet og gæsterne. Disse hoteller implementerer miljøvenlige tiltag som genbrug, brug af grøn elektricitet, ressourcebevarelse og vedvarende energi. De bruger ofte holdbare materialer af høj kvalitet, tilbyder regionale fødevarer og økologiske produkter og stræber efter CO2-neutralitet. Økonomisk handler de bevidst, er afhængige af lokale medarbejdere og en tilpasset infrastruktur. Socialt forpligter de sig blandt andet til retfærdige arbejdsforhold, fleksibilitet, inklusion og fremtidsorienteret udvikling.

Hvorfor skal man have bæredygtige hoteller?

Ved at vælge et bæredygtigt hotel bidrager du til en mere miljø- og klimavenlig ferie. Det skyldes, at indkvarteringerne fremmer miljøvenlig praksis som energiefficiens, affaldsreduktion og brug af vedvarende ressourcer. De støtter lokalsamfundene, beskytter miljøet i deres region og tilbyder ofte sunde, lokale retter. Desuden er det vigtigt, at både hotellerne og gæsterne er bæredygtige, så fremtidige generationer også kan nyde deres ferie her.

Hvad kendetegner et bæredygtigt hotel?

Et bæredygtigt hotel er kendetegnet ved forskellige egenskaber, der har til formål at reducere miljøpåvirkningen, fremme social ansvarlighed og sikre økonomisk bæredygtighed. Det omfatter energieffektive foranstaltninger som brug af LED-belysning, vandbesparelse eller effektiv affaldshåndtering. Disse indkvarteringer lægger også vægt på regionale og sæsonbestemte produkter, støtter lokale leverandører og reducerer brugen af plastik. Når der bygges og renoveres, anvendes der naturlige materialer og bygningsbiologiske koncepter. Desuden fokuserer bæredygtige hoteller også på klimaneutralitet eller endda klimapositivitet ved bl.a. at kompensere for udledninger. Gennem klimacertificeringer fra LEED eller Green Globe bliver det pågældende hotels indsats med hensyn til bæredygtighed også synlig for gæsten.

Er bæredygtigt skiløb muligt?

Selvfølgelig forårsager skiløb, ligesom mange andre ferieaktiviteter, en vis mængde CO2-udledning. Ikke desto mindre er det muligt at gøre din egen skiferie mere bæredygtig ved at tage visse forholdsregler. For eksempel kan det økologiske fodaftryk reduceres undervejs ved at vælge miljøvenlige skiområder, bruge offentlig transport til og fra skisportsstedet samt på selve skisportsstedet eller bo på bæredygtige hoteller. Med små ændringer og bevidste handlinger kan vintersportsentusiaster også bidrage direkte til at minimere deres indvirkning på miljøet og nyde en bæredygtig skiferie.