Nyd vinterrejser i sneen!

En ferie i sneen byder på mange muligheder for at være aktiv, hvad enten man står på ski, snowboard eller kælker. Men mange vintersportsentusiaster spørger sig selv: Hvor skal man tage hen på vinterferie? Uanset om det er i Østrig, Frankrig, Italien, Tyskland eller Schweiz: Bjergene er tæt på og tilbyder en smuk ramme for en ferie. Her får skiløbere og snowboardere fuld valuta for pengene. Men en vinterferie behøver nødvendigvis ikke at betyde vintersport. Vandreture i sneen gennem panoramiske landskaber, en tur i hesteslæde eller et afslappende wellness-program kan også være en del af en vinterferie. En god tid i sneen findes ikke kun på hotel, men også i ferielejlighed, hvor vinterturen bliver en oplevelse. Uanset om den perfekte vinterferie finder sted på eller uden for pisterne: Skisportsstederne byder på solskin i massevis.

Nyd vinterrejser i sneen!
Nyd vinterrejser i sneen!

Vinterrejser Østrig

Østrig er det rene vintersportsparadis. Uanset om man er ung eller gammel, enhver finder sin vinterfornøjelse her. Østrig tilbyder en bred vifte af pister til begyndere, øvede skiløbere og eksperter. Skisportsstederne i Kitzbühel, Sölden, Ischgl eller Mayrhofen i Tyrol, også kendt som Alpernes hjerte, er nok blandt de mest kendte. Men andre forbundslande som Kärnten med sine mere end 200 søer indbyder også til ferie på og uden for pisterne. Også i det nærliggende Salzburger Land er man garanteret en tur med snegaranti og masser af pister til skiløbere. De, der ønsker at være aktive uden ski, finder også mange tilbud i Østrig. Fra sneture, en tur med hundeslæde til kælketure, det hele er her. Ferie med sne og sol i Alperne, afslappende eller aktive dage: Hvis du spekulerer på, hvor du skal tilbringe din vinterferie, er Østrig det rette sted.

Vinterrejser Frankrig

Hvad siger du til en skiferie i Frankrig? Også de franske Alper lover skifornøjelse og afslapning. Med familien er der her et bredt udvalg af tilbud til eksperter og begyndere på pisterne. Især det store udbud af lette pister til fornøjeligt skiløb vil opfylde kravene fra familier på vinterferie. Uanset om Chamrousse, Les 3 Vallées eller Val Thorens/Les Menuires – skikurser til begyndere finder man overalt. Til de største skiregioner hører Les 3 Vallées med mere end 600 km pister. "Skigyngen" forbinder de tre dale i Courchevel, Méribel og Val Thorens/Les Menuires. For øvede er skiområdet Les 2 Alpes særdeles velegnet, der ligeledes byder på nedfarter på den nærliggende gletsjer i 3.560 m højde. Her afholder SnowTrex også den årlige PowderWeek. Ud over skiløb og snowboard har Frankrig naturligvis også tilbud, der indbyder til afslapning og wellness. Ligeledes er en gletsjer-vandretur en uforglemmelig oplevelse for alle, der gerne vil tilbringe ferien i sneen.

Vinterrejser Italien

Italien har en hel del at byde på til en skiferie. Det spiller ingen rolle, om der er tale om skiløbere eller snowboardere, begyndere eller øvede. I det solrige Italien er der noget til enhver. På Alpernes solside ligger det populære Sydtyrol og byder med skiforbundet "Dolomiti Superski" på ca. 1.200 km pister. Sammenslutningen omfatter 12 skiområder, der tilbyder alt hvad hjertet begærer på en skiferie med nypræparerede pister. Også i områderne Trentino og Lombardei, med de kendte skisportssteder Cavalese og Livigno, finder man som skiløber den bedste skifornøjelse. En skiferie i det solrige Italien byder sig, hvis man kun vil nyde solen og slappe af. Uanset med eller uden ski, tilbuddene til skiferie i Sondrio, Fassatal eller Seiser Alm lader ingen ønsker tilbage.

Vinterrejser Tyskland

På ferie i Tyskland om vinteren? Skiløb i Tyskland er en fed mulighed at tilbringe tid i sneen, uden alt for lang rejsetid. Til de kendte steder i de Bayerske Alper hører Garmisch-Partenkirchen, Oberstdorf og Berchtesgaden. Omkring Tysklands højeste bjerg, Zugspitze, indbyder mange kilometer pister til vintersport. Perfekt til en kort tur for to, med børn eller venner. Selv steder uafhængigt af Alperne tilbyder skiløb, såsom Feldberg i Schwarzwald. Med deres helt egen atmosfære inviterer mange ferielejligheder dig til at tage en tur ud i sneen omkring Hinterzarten, Titisee-Neustadt eller Freudenstadt. I Schwarzwald er der ud over familievenlige skisportssteder også meget at opdage uden for pisterne, hvilket er perfekt til ferie om vinteren. Så hvis du ikke vil rejse langt og stadig gerne vil nyde vinterlandskaberne, kan du besvare spørgsmålet "Hvor skal jeg tage hen på vinterferie?" med Tyskland.

Vinterrejser Schweiz

Schweiz er for gæster altid et højdepunkt. Ikke kun talrige fire-tusinder som det verdensberømte Matterhorn (4.478 m), den trioen med Eiger (3.970 m), Mönch (4.107 m) og Jungfrau (4.158 m), men også eksklusive tilbud gør Schweiz til noget særligt. Tilbuddene til en skiferie spænder fra hyggelige ferielejligheder til eksklusive lejlighedskomplekser og wellness-hoteller til 4-stjernede luksushoteller. En ekstravagant skiferie finder man i Sankt Moritz i skiområdet Corviglia, der er velegnet til erfarne skiløbere. Men Schweiz behøver ikke at være dyrt, en tur til sneen kan også være overkommelig her. Indkvarteringerne rundt om Davos, Flims Laax Falera og Veysonnaz er særligt egnet til familier og de, der gerne vil tilbringe en billigere skiferie i Schweiz.

Vinterrejser Tjekkiet

I de tjekkiske "Erzgebirge", Krkonoše-bjergene og "Böhmerwald" finder vintersportsentusiaster en række pister og langrendsløjper. Mange skisportssteder tilbyder også spændende kælkebaner og vintervandrestier, der inviterer dig til at udforske det smukke landskab. I de familievenlige skiområder rundt om Lipno og Pec pod Snezkou er der noget til skiløbere i alle aldre. De små skisportssteder i Tjekkiet er nemme at nå, især fra de østlige tyske delstater. De veludstyrede hoteller og wellness-tilbud giver alt, hvad hjertet begærer på en vinterferie, også uden ski. Den gæstfrie lokalbefolkning gør også Tjekkiet til en populær destination for en billig ferie i sneen.

Vinterrejser Polen

I Karpaterne og Sudeterne finder man også i Polen muligheder for at stå på ski og snowboard. Schreiberhau (Szklarska Poręba), Krummhübel (Karpacz) og Zakopane hører vel til de mest kendte og mest populære skisportssteder i "Riesengebirge" og "Hohe Tatra". Selv uden skiløb eller snowboarding vil en vinterferie i Polen ikke være kedelig, da man kan tage på opdagelse i bjergdestinationerne Wroclaw og Krakow. De veludstyrede hoteller tilbyder som regel alt, hvad hjertet begærer til en vinterferie med wellness, fra saunaer og massage til svømmehal. Hvis du er på udkig efter en billig vinterferie, kan du med garanti finde det, du leder efter, i Polen. Der er også mange tilbud om en kort ferie i sneen i de små skisportssteder.

Vinterrejser Slovakiet

Ikke mange ved, at man om vinteren i næsten alle regioner i Slovakiet kan dyrke vintersport. Skisportsstederne i Tatra- og Fatra-bjergene byder på ideelle betingelser for en skitur. Her bliver skiløb i Slovakiet en ren fornøjelse takket være de veludstyrede vintersportsområder. Om det er i Starý Smokovec eller Jasná, i Slovakiet finder familier såvel som passionerede skiløbere og snowboardere fornøjelse. Ud over perfekt præparerede pister er der også mange vandrestier og kælkebaner til en ferie i sneen. De, der søger afslapning, kan også finde den perfekte ferie om vinteren uden ski under fødderne. Efter en dag på ski kan du slappe af i en af de mange barer eller restauranter med en drink eller prøve udvalget af slovakiske specialiteter.