Kundevurdering

Megève

9 Antal bedømmelser:

77 % Anbefalingskvote:

By 8,2
Skiområde 8,0
Pisteplan
Evasion Mont-Blanc
Pisteplan Evasion Mont-Blanc
Information omkring skiområdet
Evasion Mont-Blanc
Højeste punkt: 2.350 m
Laveste punkt: 1.113 m
Højde skiby: 1.120 m
Lifter i alt: 142
Slæbelifter: 83
Stolelift: 45
Kabinebaner: 14
Pister i alt: 479 km
Pister:
170 km
Pister:
251 km
Pister:
58 km

Skiferie Megève – lifestyle-hovedstaden i bjergene!

Megève

Det var en baron og hans kone, der tilbage i 1920'erne fik den lille bondelandsby til at blomstre. Baronen Maurice de Rothschild og hans kone Noémi byggede det første luksushotel her i de savoyske Alper med kulissen Mont Blanc. Tanken bag det, var at udvikle et vintersportssted i Frankrig, der kunne holde trit med de mondæne skisteder i Schweiz. St. Moritz var ikke mere tiltrækkende for det adelige par. Sammen med arkitekten Henri-Jaques Le Même skabte de et elegant skisportssted, der i 50'erne blev tiltrækningsmagnet for mange prominente gæster. Indtil nu har Megève bevaret denne snert af luksus og ekstravagance og er bestemt det mest elegante vintersportssted i Savoyen. Selv Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy har her holdt ferie med Carla Bruni.

Alligevel har landsbyen med sine ædle træchaleter og velholdte villaer men også gamle bondegårde og typiske huse i savoysk stil beholdt den autentiske charme. Især centrum med sine smalle gader og små pladser, de talrige brønde og gamle huse indbyder til en gåtur. Også en gåtur over klosterets område med de små kapeller er især om vinteren en enestående oplevelse - inklusiv en imponerende udsigt til Mont Blanc. Mont Blanc udgør sammen med mange andre imponerende bjergtoppe omkring de 4.000 m en stor kulisse rundt om skiområdet, der strækker sig til begge sider af højdalen Megève.

Mont Blanc

Det højeste bjerg i Alperne kaldes også ofte "Europas tag". Allede i 17-tallet kom talrige turister til Mont Blanc efter at 2 britere har fortalt om deres fascinerende oplevelser. Det 4.810 m høje bjerg ligger mellem Frankrig og Italien. I nord ligger den franske Arvedalen med Chamonix, hvorfra man har den bedste adgang til at klatre op på Mont Blanc. Med en kabelbane kan man herfra køre over verdens længste afsnit uden mellemstop (3 km) og op til Europas næstehøjeste punkt i 3.777 m højde. I dag er byen et populært sted hos klatre- og vintersportsfans.I sydøst ligger det italienske Courmayeur i Aostadalen. Rundt omkring er der ikke kun opstået et renommeret skiområde, men også en fantastisk mulighed til at vandre og nyde den skønne udsigt. Med liften Téléphérique de l'Aiguille du Midi kommer man fra Chamonix op i 3.842 m højde hvorfra man har en fantastisk udsigt over Mont Blanc. Mindst ligeså anbefalelsesværdig er turen med Télécabine Panoramique fra Aiguille du Midi til Pointe Helbronner. Kabinebanen holder i løber af den 50 minutters fart flere gange.

Transport Megève

  • Med tog: Sallanches (15 km)
  • Med fly: Geneve (ca. 85 km), Chambéry (ca. 95 km)

Indkvarteringer i Megève

Kort forstør

Søg…

: Skiferie Megève

Der er pt. ingen tilbud til rådighed.

Book sikker med SnowTrex-fordele

Loading...
StickyNewsletter