Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiferie Bulgarien: Snow up your life!

Bulgarien har en masse at byde på: Traditionelle huse og rustikke gader, rustikale Gaststätte hovedsageligt med gastronomi samt moderne og energiske skiområder med snegaranti, som strækker sig over imponerende bjergkæder som f.eks. Rhodopen og Pirin- Der er noget for enhver. I Bulgarien venter der en skøn kombination mellem tradition og moderne. Bulgarien skal nok ikke undervurderes som vintersportsdestination. Bjergende indtager ca. 30 % af landet, hvilket gør, at Bulgarien ikke kun gør til en respektabel, traditionel turistisk attraktion, men også til en fremragende vintersportsdestination til store og små.

Hvor i Bulgarien kan man stå på ski?

Hovedskidestinationerne i Bulgarien ligger i Pirin- og Rila-bjergene samt Rhodopen, som ligger foran Sofias døre. Den højeste bjergtop i Pirin-nationalpark rager op i 2.914 m og byder på en fantastisk udsigt over den omkringliggende bjergverden, hvor skiløb ikke kun er æstetisk men også er en enestående erfaring. Ved foden af Pirin-bjergene ligger skiregionen Bansko med 75 pistekilometer og 14 lifte. Skiområdet er nu om dage et af de vigtigste og mest moderne vintersportscentre i Østeuropa, hvor ikke kun familier, men også sportslige løbere får noget for pengene.

Bulgarien byder dog også på meget mere, som f.eks. det store skiområde Pamporovo, som ligger midt i et skovområde. Skiområdet ligger i Smolyan-regionen, som hører til Rhodopen og dermed er et af de mest sydlig beliggende skiområder i Europa . Med 63 pistekilometer opfylder det derudover standarden.

Hvorfor skiferie i Bulgarien?

I Bulgarien ligger ikke kun mange attraktive skiområder, men også et stort udvalg af hoteller i forskellige kategorier og prisklasse, et stor afterskiing-tilbud med barer og traditionelle restauranter og nogle berømte kurbyer, hvor man simpelthen kan slappe af. Derudover er bjergene meget imponerende i Bulgarien, også mht. plante- og dyreverdenen.

Hvad gør Bulgarien speciel?

Bulgarien byder på meget: traditionelle huse og maleriske gågader, rustikke taverner med god mad samt moderne og interessante skiområder med høj snesikkerhed, som ligger i landets imponerende bjergkæder, som f.eks. Rhodopen eller Pirin-bjergene. Fordi landet i forhistorisk tid blev koloniseret af forskellige landet, finder man nutildags en ensartet kultur, en rodfæstet handelstradition, beundringsværdige stoffabrikker og træudskæringer. En dejlig kombination af tradition og moderne venter på dig i Bulgarien.

Hvor længe tager skisæsonen i Bulgarien?

Skisæsonen i Bulgarien starter i begyndelsen af december og slutter i maj. Sæsonen varer dermed i lave og og højere beliggenheder ca. 130 dage.

Regioner Bulgarien

Rhodopen

Rhodopen

Rhodopen er skovklædte bjerge i den sydlige del af Bulgarien. Her finder man bøge- og egeskove samt nåleskove i højere og vestlig beliggende regioner. Nabobjergene mod nord er Rilagebjergene, som er de højeste i Bulgarien og mod sydvest ligger Pirinbjergene. Navnet Rhodopen betyder "Området af den rødbrune flod", i Rilagebjergene oprinder nemlig mange floder der flyder til Sortehavet. Gennem århundrede blev der skabt en ensartet kultur og alsidige traditioner indefor håndværk og vævning.

Byer Bulgarien

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
43 km 1.155 - 1.926 m