Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder Bulgarien

Skiområder Bulgarien

Bulgariens skiområder er i forandring og størstedelen er i de seneste år blevet betydeligt moderniseret. Ved forbedringer blev intet overladt til tilfældighederne og skiområderne stråler i dag med fornyet glans. Pisterne er blevet mere afvekslingsrige og der er noget for enhver, om man er begynder eller øvet, skiløber eller snowboarder. De kendteste skiområder findes i Bansko, med i alt 75 km pister og Borovets med 52 km pister. Det mest moderne skiområde i Bansko har udviklet sig til at være et af de mest betydningsfulde vintersportscentrer i Østeuropa. Til skiområdet Borovets ved Rila bjergkæden hører tre skiområder, som er snesikre og som byder på skønne nedfarter til dalen.

Afterskiing Bulgarien

Efter en aktiv dag på pisterne, går det løs med afterskiing i Bulgarien. Besøg en af de mange "Mehanas", Bulgariens hyggelige værtshuse. Her vil man kunne opleve en gæstfrihed uden lige, lokale specialiteter og et udvalg af lækre, bulgarske rødvine. Det bulgarske køkken er karakteriseret som meget krydret, solid bondemad og afvekslende. Især solide gryderetter, yogurt og Pitka-brød samt en skål med forskellige krydderier står på menukortet. Til dessert kan Baniza, bagværk af mørdej, anbefales. De fleste Mehanas byder på livemusik. Når det kommer til afterskiing, er der et bredt udvalg. Af de rolige aktiviteter er der bowling og svømning, action med snescootere og festlig stemning i de lokale clubs og diskoteker. Fede fester og uforglemmelige øjeblikke er garanteret.

Udflugtsmål Bulgarien

Bulgarien overrasker sine feriegæster med landskabelig, kulturel og historisk rigdom. Romere, slavere og tyrkere har efterladt sig spor i landet. Det ses i særlig grad i hovedstaden Sofia. Her finder man f.eks. rester af romerske bygninger. Her er det Nationale Arkæologiske Museum og - i den tidligere zars palads – det Nationale Kunstgalleri. Byens vartegn er den imponerende Alexander-Newski-katedral med den gyldne kupler. På den anden side er Sofia en shoppingmetropol og en pulserende storby. Efter Sofia på plads 2 over de største bulgarske byer, rangerer Plowdiw for foden af Rhodopen, en by med talrige parker, museer og arkitektonisk smukke bygninger. Således er det historiske centrum med huse fra tiden for den nationale genfødsel altid værd at se på en gåtur. De mange skønne, ortodokse kirker og moskeer er fantastiske.

En gruppe særlige, ortodokse kirker, kapeller og klostre kan man finde i nærheden af byen Iwanowo. Klippeklostret i Iwanowocnår man til via trappesystemet i klippevæggen. Det best år flere områder og blev bygget i det 13. århundrede. I 6 af klippekirkerne er der lavet vægmalerier. Klippeklostret hører til UNESCO verdenskulturarven. Ikke på klippen, men i bjergkæden ved samme navn, finder man Rila-klostret, én af de mest betydningsfulde og største klostre i landet. Bygningen, som ligger i 1.147 m højde mellem 2 floder, har omkring 300 udsmykkede rum.

Der er et klippekunstværk i nærheden af landsbyen Madara, som tager opmærksomheden. På en 100 m høj, lodret klippe er der indhugget et billede af en rytter. Hans spyd har dræbt en løve, som nu ligger foran ham. Rytteren fra Madara – ligeledes en del af kulturarven – troner over det arkæologiske reservat Madara, et plateau, som er omgivet af klipper fra to sider.

I Welingrad handler det mere om afslapning end om bygge- og kunstværker. I den vestlige del af Rhodopen, finder man en af Balkans førende balneologiske kurbyer. Her sprudler ikke blot Bulgariens største karstkilder, men også en masse mineralvandskilder. Byen alene råder over 22 mineralsvømmebade. Et yderligere - noget specielt - tilbud: Det historiske museum i Welingrad viser den mest omfangsrige udstilling med malede påskeæg i Bulgarien.

Vil du have endnu et museumstip? Så skriv dig Kasanlak på hjertet. Her og i den omkringliggende Rosendal vokser Romæniens olieholdige roser. Og her produceres rosenolie. Informationer omkring dette finder turisterne i Rose museet.

Byer Bulgarien

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
1.650 m Pamporovo 43 km 1.155 - 1.926 m