Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifter & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Kontrollere venligst dine indtastede data og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder Canada

Skiområder Canada

Skiløb er ikke kun skiløb, denne forskel er særlig tydelig i Canada. I modsætning til skiområderne i Europa er freeride og dybsneture øverst på listen i Canada. Hver lift byder på mange muligheder, on- og off-pister til at suse ned af bjerget. Også inddelingen af pisterne i forskellige sværhedsgrader adskiller sig fra standarden i Europa. Grønne markerede pister er lette, blå middelsvære og svære pister markeres med sorte diamanter. Meget svære nedfarter er markeret med to sorte diamanter og også off-piste-terrænet er tit markeret.

Canada er berømt for "Champagne-Powder", heliskiing og uendelige nedfarter gennem snedækkede skove. Pga. den tørre luft er sneen speciel pudret og byder selv begyndere på ideelle forhold. Også til freestylere er der på de canadiske skisportssteder et udbud, der overgår alle mulighederne i Alpernes skiområder. Kæmpestore snowparker er standard i Canada.

Canadas største skiområde er Whistler/Blackcomb. Det moderne skisportssted byder på ca. 33 km² til alle skiløbere og snowboardere. I de canadiske Rocky Mountains med det betagende panorama ligger skiområderne Sunshine og Lake Louise, der især med det årlige FIS- World Cup-skiløb er blevet et kendt navn. Trængsel oplever man kun sjældent på skisportsstederne her. Pga. størrelsen, antallet af nedfarter og det lavere besøgstal er det ikke ualmindeligt at have pisten helt for sig selv.

Afterskiing Canada

Afterskiing-tilbuddet i Canada er mindst lige så godt som i Alperne. Her fester man i de talrige afterskiing-barer med og uden livemusik til langt ud på natten. Er man til afslapning, kan man nyde aftenen i de hyggelige restauranter eller ved pejsen i en bar. Også udvalget af sportslige aktiviteter udenfor pisten er stort. Snowtubing, sneskovandring i det betagende landskab i nationalparker, hundeslædeture og ture med snescooteren er kun nogle få eksempler. Skisportssteder som Whistler byder derudover på talrige shopping-muligheder.

Udflugtsmål Canada

Canada er arealmæssigt verdens andenstørste land. Landet er derfor rummeligt og det er samtidigt svært at forbinde alle seværdigheder i en og samme ferie. Bymæssig bebyggelse er der trods landets størrelse kun i syd. Nogle af dem er så absolut et besøg værd. Fx Vancouver. Byen er nok stadig mest kendt som vært for de Olympiske Vinterlege 2010. For turisterne er det en by med mange facetter. Bjerge støder her på havet - og her hører Harbour Center Tower med panoramablik samt Grouse Mountain, der kan nås med Nordamerikas største svævebane til blandt de mest populære seværdigheder. I Stanley Park, byens største park, ligger Vancouver Aquarium, som er Canadas største. Endnu et superlativ? Den spektakulære Capilano hængebro er verdens højeste og længste for fodgængere - og huser verdens største privatsamling af totempæle.

Naturligvis lokker Toronto med sit CN Tower, som med 553 m er Nordamerikas højeste fritstående bygning og den store zoologiske have (280 ha, ca. 5.000 dyrearter). I Calgary oplever de besøgende ligesom i Vancouver olympisk historie helt tæt på, da der her stadig står sportsfaciliteter fra de Olympiske Vinterlege i 1988. Et overblik over byen giver en tur op i den 190 m høje Calgary Tower. Hovedstaden Victoria i provinsen British Columbia er "City of Gardens". Og Chemainus kaldes også "byen med de malede huse". 39 overdimensionerede vægmalerier på forskellige husfacader fortælles byens og landets historie. Shoppingdronninger tiltrækkes af Edmonton. Her står verdens største indkøbs- og underholdningscenter med West Edmonton Mall. 800 butikker, caféer og restauranter findes her, dertil kommer 26 biografer og 7 attraktioner som fx indendørs elastikspring.

For naturelskere betaler et besøg i Jasper Nationalpark sig. Også fordi man her kan rejse tilbage i fortiden. Her ligger nemlig det største sammenhængende isfelt syd for Polarkredsen. Columbia isfeltet strækker sig over 325 km² og er et levn fra den sidste istid og fodrer 8 store gletsjere. Skilte med årstal illustrerer også tydeligt ismassernes tilbagegang.

Byer Canada

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
670 m Whistler Blackcomb 200 km 652 - 2.284 m

Book sikker med SnowTrex-fordele