Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiferie USA: Snow up your life!

Champagne powder (puddersne), stejle pister, tilsneede skråninger og nedfarter igennem skove... I vintersportsparadiset USA bliver alle tilfredse. Uanset om man er på et eller to brætter, om man er begynder eller prof – der er garanteret ren vintersjov på skiferien. I USA`s snesikre regioner er der opstået store skiområder. Man finder både mondæne steder og rustikke bjerglandsbyer.


Hvorfor skiferie i USA?

Hvorfor skal man rejse over oceanen for at stå på ski? Det er et godt spørgsmål, men der findes alligevel gode grunde til at retfærdiggøre en skiferie i USA. Hovedårsagen er bestemt snesikkerheden. Utah er berømt som stedet med „verdens bedste sne“. Således står på nummerpladerne „Greatest Snow on Earth“. Om det virkelig drejer sig om verdens bedste sne, kan diskuteret, med udsagnet er ikke forkert. Sneen er fantastisk!Tør, let og luftig pulversne finder man kun meget sjældent i Europa. Denne form for sne kaldes "cold smoke" eller "champagne powder" og den findes en masse af i Rocky Mountains!

En særgenhed i Nordamerika er skibyerne. Her tæller i kontrast med Europa ikke kun de præparerede pister til skiområdet, men også det naturlige off-piste-terræn. På den måde er det endda tilladt at køre mellem træer og fjelde på ski og snowboard – skifornøjelsen er grænseløs! Derudover er pisterne i reglen ikke menneskeoverfyldt og byder på plads for høj hastighed og brede kurver. Meget god skiløbere og snowboardere kommer til at elske det gårde terræn og double black diamond nedfarterne. Et utroligt adrenalin-kick!Både på præparerede pister og på naturligt terræn er skiløb en fantastik frihedsfølelse. Derudover er Treeskiing, som er forbudt i Alperne, i Nordamerika ikke kun mulig, men også et highlight. Skråningerne mellem træerne forberedes om sommerem for at forbedre skioplevelsen om vinteren. Et andet highlight er "Carskiing": Catskiing-arrangører bringer gæsterne op på bjerget med en pistemaskine for at lave de første sving på uberørt powder. En anden grund for at tage på skiferie i USA er den lokale befolkning med deres afslappede og venlige væremåde. "Easy-Going" er mottoet – om det nu er på pisten, i køen af liften eller til afterskiing. Menneskerne i USA er lykkelig og viser, hvor sjov en skiferie kan være. De lokale er også meget serviceorienteret, behjælpelige og venlige.

Hvor i USA kan man stå på ski?

I mulighedernes land findes endeløse ski- og snowboardmuligheder. De to US-forbundsstater, som er perfekt for en skiferie, er Utah og Colorado. Utah byder på en masse, især på lette skiområder som nemt kan nås! Porten til Utahs skiverden og dermed talrige skiområder, er hovedstaden Salt Lake City. Salt Lake City International Airport kan nemt nås via direkte fly fra mange europæiske byer. Derfra tager det kun 1/2 time til den tættest beliggende skilift.

Salt Lake City blev i 2002 verdensberømt, fordi byen har været værtsby for de Olympiske Leje sammen med Park City. Park City er siden 2015 bosted af USA`s største sammenhængende skiområde og ligger kun 20 minutter væk fra Salt Lake City Airport. Den alsidige skiby byder på en perfekt tilgang til de store skiområder, som luksus-skiområdet Deer Valley, som kun er for skiløbere, pulversneparadiset Snowbird, som også kun er tilgængelig for skiløbere og Park City Mountain Resort. Den tidligere mineby har i nogle år kun været en spøgelsesby, indtil skiløberne har erobret den. Den historiske Park City Main Street kan nås på ski fra Park City Mountain Resort og er et fantastisk sted hvor arrangementer afholdes og hvor man finder fantastiske restauranter og enkelte afterskiing-barer, som den berømte No Name Saloon & Grill eller High West Distillery & Saloon. Hver nat om vinteren forandrer hovedgaden sig til en festgade. Fornylig har Park City og The Canyons sluttet sig sammen, hvormed det største skiområde i USA med 27 km² opstod. Utah er derfor altid et besøg værd. Her falder også i forhold til andre skiregioner i USA dobbelt så meget sne.

Colorado er nok den mest populære forbundsstat for skiferie i USA, fordi man her finder de mest populære skiområder. Meget sol, fantastisk sne, bjergtoppe over 4.000 meter samt store skiområder og moderne liftanlæg gør Colorado til et perfekt skirejsemål. Et af de mest populære skibyer er Vail - især fordi FIS Alpine Ski-verdensmesterskaberne 2015 med Beaver Creek blev afholdt netop her. Mange berømte folk tilbringer deres skiferie i Vail, som f.eks Clint Eastwood, som har en residens i Beaver Creek. "Colorado Skipass" giver adgang til skiområderne Vail, Beaver Creek, Breckenridge, Keystone og Araphoe Basin med i alt 772 pistekilometer og 117 liftanlæg.

Et stort og moderne resort er også Copper Mountain i Summit County, som ikke er kendt ret meget under turisterne. De tre landsbyer East Village, Copper Village og Union Creek ligger i Copper Mountain, hvor skigæster finder alle mulig indkvarteringsmuligheder, bås unikke hytter eller luksuriøsehotelværelser. Også nogle diskoteker og restauranter finder man i Copper Mountain. En førsteklasses skiferie kan tilbringes i den viktorianske by Breckenridge med skønt bycentrum og hovedgaden med talrige butikker og charmerende restauranter. Den vigtigste aspekt i denne by er dog en anden: de mange mange pister! 123 velpræparerede nedfarter og et fantastisk tree-skiing-areal venter på begejstrede skiløber. Skiområdet ligger i 2.908 og 3.914 km højde og er derfor meget snesikker. Med Summit Skipass har man adgang til 639 pistekilometer med 111 liftanlæg i Breckenridge, Keystone og Arapahoe Basin samt halve dage i Vail og Beaver Creek. Derudover har man med "Winter Park & Copper Mountain" liftkortet adgang til 108 pistekilometer i Copper Mountain og 122 pistekilometer i Winter Park. Skiområdet Winter Park, som ligger i Grand County i North Central Colorado, er især kendt for de skønne naturlandskaber og de stejle nedfarter.

Hvad kan man ellers lave i USA?

Tag din tid! Er du på skiferie i USA har du nok tid til andre aktiviteter. En spændende udflugtsmulighed er et besøg i en af de mange nationalparker, som også er skøn om vinteren. Nationalparkerne i Utah og Colorado er betagende. Har du lidt tid under din skiferie, kan du sagtens lav en dagsudflugt (eller længere!) til en af nationalparkernem for at beundre de spektakulære landskaber og den skønne natur. Et interessant highlight kan også være et stop i en af de fascinerende metropoler i USA som Chicago eller New York!

Regioner USA

Utah

Utah

Utah ligger midt i USA og er berømt for sin tør pulversne - "The greatest Snow on Earth". Her falder næsten doppelt så meget sne som i mange andre skiområder i USA – et perfekt sted for dybsnefans! Derudover kan man vælge imellem mange forskellige skiområder. Fra hovedstaden Salt Lake City, hvor de Olympiske Lege 2002 har været, kører man kun 30 minutter til Park City, USA`s største sammenhængende skiområde. Derudover venter den absolute skifornøjelse i Deer Valley, nemlig dybsneparadiset i Alta og med Snowbird et af verdens mest kreævende skiområder.

Colorado

Colorado

De største og mest kendte skiområder i Nordamerika ligger i Colorado. Mondæne byer som Vail, Beaver Creek eller det prominente Aspen sørger med førsteklasses pister for stor begejstring hos skifansene. Skiløb i 4.000 m højde - i Colorado ikke noget problem. Med 300 soldage pr. år og en gennemsnitlig årsmængde på mere ned 8,5 meter i de store vintersportssteder er der optimale betingelser. Takket være de store skiområder og de hurtige lifte står man næsten aldrig i kø.

Byer USA

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
250 km 2.080 - 3.049 m
234 km 2.457 - 3.433 m