Kundevurdering

USA

5 Antal bedømmelser:

100 % Anbefalingskvote:

Byer 7,5
Skiområder 8,0

Skiområder USA

Skiområder USA

USA byder på talrige muligheder for at dyrke vintersport. Især delstaterne Colorado og Utah i Rocky Mountains, men også Californien og Nevada har i næsten hver eneste dal et eller flere skiområder.

Verdensberømt er Rocky Mountains Champagner-Powder. På grund af den tørre luft er sneen her særligt pudret og gør det selv for begyndere muligt med perfekte dybsnenedfarter. Det særlige klima i Rocky Mountains tillader naturen, også i de store højder at have vegetation. Trægrænsen går her op til 3.750 m. De største skiarenaer i Rocky Mountains strækker sig over talrige bjergtinder og har mere op til 100 liftanlæg og 4.000 ha skinedfarter, herunder kendte regioner som Vail, Summit Area, Aspen-Snowmass, Lake Tahoe og mange flere. Udover de til dels meget krævende pister byder de fleste skiområder også på "bowls", som er skiruter, der ikke bliver præpareret.

Talrige amerikanske skiområder er ofte værtsbyer for World Cup-løb og alpine verdensmesterskaber. I skiområder som Vail/Beaver Creek og Aspen-Snowmass er jetsettet at finde. Her kan det undertiden ske, at George Clooney eller Arnold Schwarzenegger sidder ved siden af en i liften. Service skrives med stort i de amerikanske skiområder. Der er næsten ingen kø ved liftstationerne, servicefolkene i skiområderne forsørger skiløbere med vand og solcreme, på de kolde dage får gæsterne udleveret uldtæpper i stolelifterne til at varme sig på.

Afterskiing USA

Keep the party going! Det er også mottoet for afterskiing i USA. Om man er i Colorado, Californien eller andre skiregioner: Overalt er der talrige afterskiing-muligheder, som ikke kun er populært blandt det unge publikum. Hvis man er til det mere hyggelige, kan man tilbringe en romantisk aften ved den knitrende kamin på en af de bedre restauranter. For øvrigt kan man i restauranterne normalt ikke reserverer bord, men man venter derimod i foyeren eller baren, indtil det næste bord er frit. Det amerikanske køkken er kendt for tilberedning med grillet oksekød. I ingen andre lande bliver kødelskere stillet så meget tilfredse. Om det er filet mignon, New York steak, t-bone-steak, burger etc., man kan hver dag spise en anden kødret. Da tjenere kun får en lav grundløn, er de afhængige af gæsternes drikkepenge. Gæsterne bliver derfor betjent venligt og imødekommende, men der forventes derfor også drikkepenge på ca. 20 %.

Udvalget af sportslige afterskiing aktiviteter er, som næsten alt andet i USA, stort: Sneskovandringer, snescooter-ture, hestekane- og hundeslædeture er blot enkelte eksempler.