Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifter & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Kontrollere venligst dine indtastede data og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder USA

Skiområder USA

USA byder på talrige muligheder for at dyrke vintersport. Især delstaterne Colorado og Utah i Rocky Mountains, men også Californien og Nevada har i næsten hver eneste dal et eller flere skiområder.

Verdensberømt er Rocky Mountains Champagner-Powder. På grund af den tørre luft er sneen her særligt pudret og gør det selv for begyndere muligt med perfekte dybsnenedfarter. Det særlige klima i Rocky Mountains tillader naturen, også i de store højder at have vegetation. Trægrænsen går her op til 3.750 m. De største skiarenaer i Rocky Mountains strækker sig over talrige bjergtinder og har mere op til 100 liftanlæg og 4.000 ha skinedfarter, herunder kendte regioner som Vail, Summit Area, Aspen-Snowmass, Lake Tahoe og mange flere. Udover de til dels meget krævende pister byder de fleste skiområder også på "bowls", som er skiruter, der ikke bliver præpareret.

Talrige amerikanske skiområder er ofte værtsbyer for World Cup-løb og alpine verdensmesterskaber. I skiområder som Vail/Beaver Creek og Aspen-Snowmass er jetsettet at finde. Her kan det undertiden ske, at George Clooney eller Arnold Schwarzenegger sidder ved siden af en i liften. Service skrives med stort i de amerikanske skiområder. Der er næsten ingen kø ved liftstationerne, servicefolkene i skiområderne forsørger skiløbere med vand og solcreme, på de kolde dage får gæsterne udleveret uldtæpper i stolelifterne til at varme sig på.

Afterskiing USA

Keep the party going! Det er også mottoet for afterskiing i USA. Om man er i Colorado, Californien eller andre skiregioner: Overalt er der talrige afterskiing-muligheder, som ikke kun er populært blandt det unge publikum. Hvis man er til det mere hyggelige, kan man tilbringe en romantisk aften ved den knitrende kamin på en af de bedre restauranter. For øvrigt kan man i restauranterne normalt ikke reserverer bord, men man venter derimod i foyeren eller baren, indtil det næste bord er frit. Det amerikanske køkken er kendt for tilberedning med grillet oksekød. I ingen andre lande bliver kødelskere stillet så meget tilfredse. Om det er filet mignon, New York steak, t-bone-steak, burger etc., man kan hver dag spise en anden kødret. Da tjenere kun får en lav grundløn, er de afhængige af gæsternes drikkepenge. Gæsterne bliver derfor betjent venligt og imødekommende, men der forventes derfor også drikkepenge på ca. 20 %.

Udvalget af sportslige afterskiing aktiviteter er, som næsten alt andet i USA, stort: Sneskovandringer, snescooter-ture, hestekane- og hundeslædeture er blot enkelte eksempler.

Udflugtsmål USA

"Mulighedernes land"- USA's tilnavn afslører det allerede: Det vil tage timer at opremse alle seværdigheder i USA. Og derfor er der her kun nævnte nogle få tips.

Større, farverigt, højere - disse attributter beskriver vel Las Vegas bedst. Ved en gåtur over den berømte Strip kæmper de store casino-hoteller om de besøgenes opmærksomhed. F.eks."Venetian" med de rekonstruerede venezianske kanaler eller "Luxor" med den 30 m høje pyramide. Store shows som Cirque du Soleil eller med David Copperfield tiltrækker mange gæster. Kun én ting leder man forgæves efter: Stilhed. San Francisco overbeviser med postkort-motiver: Udsigten fra Alamo Square over de viktorianske huse eller Lombard Street, der snor sig i hårnålesving ned af bjerget eller den berømte Golden Gate Bridge. Golden Gate Recreation Area, der omfatter klitlandskaber ligesom strande og skove, men også fængselsøen Alcatraz, er med 300 km² verdens største parklandskab. En anden pligt for turister: En tur med San Franciscos sporvogne. Til sidst skal Los Angeles, de store stjernes by heller ikke glemmes. Her kører turisterne gennem Hollywood, her følger man Walk of Fame med mere end 2.300 stjerner, her udforsker man filmens verden i Universal studioerne.

Uforglemmelige billeder får USA-feriegæsterne ved Grand Canyon. Colorado River har udformet denne 450 km lange og 1,6 km dybe kløft i Colorado-plateauet. Et spektakulært syn, som især kan nydes fra udsigtspunkterne i den sydlige kant. Modige kan vove en tur over den 22 m lange glasbalkon Skywalk. Ved Craters of the Moon National Monument i Idaho finder man et landskab som på månen. Lavastrømme har efterladt et kæmpe område med uslebne klipper og næsten ingen vegetation i midten af sletten omkring Snake River. Ikke naturen, men derimod den amerikanske billedhugger Gutzon Borglum har skabt nationalmonumentet af de fire præsidenters hoveder hugget ud i sten. George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln er foreviget her og måler ca. 18 m.

Det kan også betale sig at besøge nationalparkerne. Den ældste er Yellowstone Nationalpark, hvor der er fordelt ca. 250 gejsere. Yosemite Nationalpark er berømt for sine granit-klipper. "El Capitan"er f.eks. med 2.307 m højde én af verdens største monolitter.

Byer USA

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
Vail
2.445 m Vail 234 km 2.457 - 3.433 m
Winter Park
2.765 m Winter Park 143 km 2.743 - 3.676 m

Book sikker med SnowTrex-fordele