Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiferie Sverige: Snow up your life!

Sverige, Pippi Langstrømpes hjemland, som bl.a. er kendt for største bestand af elge i Europa, har også noget at tilbyde om vinteren. Flere istider har formet naturen, således, som besøgende kan se den nu om dage. For vintersportsklassiker som langrend og alpin er der ideale betingelser i Sverige. Ikke uden grund blev VM i alpin i 2007 holdt i svenske Åre.

Hvor i Sverige kan man står på ski?

Udvalget af destinationer i de skandinaviske bjerge er kæmpestor. Bjergkæden strækker sig over den norske grænse over Sverige fra syd til nord. Skimoråderne ligger i 3 forskellige regioner. I Sveriges nord finder man mindre, familiære skibyer med op til 30 pistekilometer som f.eks. Hemavan. Mellem 454 og 1.113 m højde fidner både begyndere og øvede perfekte betingelser. I Sveriges hjerte ligger de mest populære og velkendteste skiområder, som f.eks. Åre. Vintersportbyen er regelmæssig værtsby for alpine ski-wordlcuås og byder sinde gæster i alt 90 præparerede pister, med 37 liftanlæg.

Hvis du ikke får nok af skiløb, finde du i nærheden skibyen Duved med 20 pistekilometer. Et andet highlight er den hyggelige by Idre Fjäll. Det familievenlige resort byder deres gæster virkelig meget. Der findes speciel for unge skiharer markede zoner, hvor man kan samle de første erfaringer. I den sydlige del findes endnu flere skiområder, som f.eks. Branäs med 23 pistekilometer. Vidste du, at der endda findes skiområder i nærheden af Stockholm?

Hvorfor booke skiferie i Sverige?

Der findes mange grunde for at tilbringe sin skiferie i Sverige. Svenskerne er kendt for deres sauna-kultur, f,eks. kaldes en sauna stadigvæk som i gamle dage „Bastu“ (fra „badstuga = badehus). I nærmest alle landsbyer finder man en fælles sauna og mange indkvarteringer råder over et eget spa-område. Svede i en dejlig hede og afkølning i den iskolde sne – det må du ikke gå glip af!

På grund af den ringe befolkningstæthed har man mere plads end man egentlich har brug for. Dette afspejler også den afslappede mentalitet i Sverige. Også i skibyerne kan man merke dette. En anden fordel er snebetingelser. I Alperne finder man helt bestem højere bjerge og højere beliggende skiområder. Men Sverige ligger meget oppe i norden og på grund af den manglende sol er der koldere end i Alperne. Oplev den svenske kultur – mange landsbyer tilbyder møder med den lokale befolkning. Til traditionel middag kan man møde Sami, som er halvnomader i den nordlige del af Sverige. Helt bestemt hat du allerede hørt fra hundeslædeture? I sverige har du endda mulighed til at køre på en rensdyrkane!

Hvorfor er Sverige berømt for skiløb?

Sverige profiterer af sin gunstige beliggenhed og de dermed forbundne snebetingelser. Også i de nedre omgivelser er sne om vinteren ikke noget spcielt. Derfor er perfekte betingelser for nordic sport perfekt. Ikke uden grund er de skandinaviske lande oprindelses-stederne for disse sportsgrene! Mange langrends-champions voksede op i Sverige hvilket jo ikke er den store overraskelse. Du er langrendsfan? So burde du booke din skiferie i Sverige!

Regioner Sverige

Midtsverige

Midtsverige

Dalarna er et historisk landskab i det nordvestlige Svealand i det centrale Sverige, som grænser op til det vestlige Norge og de svenske bjergkæder. Regionen gælder som en mest traditionsrige i hele Sverige. For eksempel stammer dalhesten herfra, en lille træhest og én af de mest populære souvenirs fra Sverige. For vintersportsfans er Dalarna et optimalt mål, for i den vestlige del er der hovedsageligt fjelde, hvor der er mange vintersportscentrer.

Byer Sverige

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
41 km 588 - 890 m