Skiområdekonsulent
Find skiområdet, som passer perfekt til dig!
  1. Vælg blot, hvad der er vigtigt for dig.
  2. Som resultat foreslår vi skisportssteder, som tilbyder optimale skibetingelser for dig.
Fakta om skiområdet
valgfri valgfri
valgfri valgfri
valgfri
Skiområde specielt egnet til
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Diverse
uvigtig
uvigtig
uvigtig
uvigtig
Rejseoplysninger
valgfri
Dit udvalg
Skiområdets størrelse: valgfri Begynder: uvigtig Snowpark: uvigtig Rejselængde: nøjagtig som angivet
Højeste punkt i skiområdet: valgfri Øvede & freerider: uvigtig Lifte & baner: uvigtig Land: valgfri
Løjpekilometer: valgfri Kundevurdering: valgfri Pris pr. person: valgfri
Familie & børn: uvigtig Afterskiing: uvigtig Rejsedato : valgfri
Der er opstået en fejl. Venligst kontroller dine indtastede dater og prøv igen. Der er opstået en fejl ved søgningen.

Skiområder Sverige

Skiområder Sverige

I Sverige findes de skiområder, som står beskrevet i bøgerne: uendeligt store landskaber, skøn natur og drømmeagtige udsigter, som glæder enhver skiløber. Moderne liftanlæg og pister i perfekt stand gør skiferien til en uforglemmelig oplevelse!

Sverige forbindes især med langrend og i den sammenhæng nævnes ofte det berømte "vasaloppet", som startede i 1922. Landet byder også på utallige af fantastiske, alpine skiområder. Karakteristisk er deres beskedne højde, de starter for det meste i mindre end 400 m højde og max.højden er 1277 m i Åre, altså betydeligt lavere end Alperne. Men til gengæld er de relativt snesikre og skisæsonen varer fra midten af november til slutningen af april, hvilket også svarer til sæsonen i Alperne.

De mest kendte og største skiområder er Åre og Sälen med hver ca. 100 km pister. Åre er internationalt kendt pga. sine top events som skivernsmesterskaber og FIS Freestyle Worldcup. Sälen er et meget variationsrigt skiområde, og det omfatter de fire skiområder Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället. Hver af dem har sin egen charme og highlights, i Tandådalen ligger en af Sveriges mest variationsrige snowparks for avancerede skiløbere, free skier og snowboardere, Lindvallen er særdeles familievenlig og har et stort børneområde med eget liftanlæg og professionel børnepasning.

Efter 1954 var Åre i 2007 for anden gang vært for skiverdensmesterskabet, og derudover blev FIS Freestyle Worldcup i 2008 afholdt i det svenske nationalteams træningsområde.

Afterskiing Sverige

Det svenske køkken bliver domineret af solid husmandskost ("husmanskost"). Heraf er mange kødretter som f.eks. de berømte Köttbullar: små frikadeller som bliver serveret med tyttebærsovs. Laks og sild spiller også en stor rolle i det svenske køkken. Traditionelle desserter er de svenske pebernødder og kanelsnegle ”kanelbullar”. Det landstypiske køkken er præget af kulturen og regionen. I Nordsverige spiser man mere kød, især vildt og rensdyr. Knækbrødet stammer fra Sverige og fås i alle mulige variationer. Mest anvendte drikkevarer er kaffe, hjemmelavet frugtsaft af bær og æbler samt mælk. Forskellige kryddersnapse, vodka og øl drikkes også gerne i forskellige anledninger.

Udflugtsmål Sverige

Sverie - det er røde træhuse med farverige haver, det er elge og små landsbyer som vi kender fra Astrid Lindgren. Ja, Astrid Lindgren. I Småland, i provinsen, blev hun født, rettere sagt i landsbyen Vimmerby, hvor fødehuset i dag er tilgængelig for besøgende og hvor der med "Astrid Lindgren verden" opstod en passende fritidspark. Eller man tager en tur til Sevedstorp, som er mere kendt som "Bullerby". I denne 10-personers landsby, hvor Astrid Lindgrens far voksede op, blev hun inspireret. Lønneberg eksisterer derimod reelt. Emils gård Katholt ligger dog i landsbyen Gibberyd, som ligger tæt på.

Hvis man værdsætter disse små landsbyer, kan vi anbefale en udflugt til Luleå. Gammelstad kirkeby er UNESCO-verdensarv, ligger ca. 10 km nord for byen og består af 500 røde træhuse. De er alle bygget rundt omkring en stenkirke og former kirkebyen.

Jokkmokk er kendt for Jokkmokks marked samt for sin rolle som en central samisk samlingsplads. Vintermarknad findes allerede siden 1605 og er en af de ældste markeder på hele verden.

Men der er ikke kun de små landsbyer, som udgør Sveriges charme. Det er også metropolerne, som f.eks. hovedstaden Stockholm. Vasamuseet er et besøg værd, ligesom junibakken. Særlig attraktiv er en gåtur gennem det historiske bycentrum af Gamla Stan, hvor man findr det kongelige slot. Men også den næststørste by, Gøteborg, er seværdig. Her finder man mange forskellige museer, som f.eks. eksperimentariummet Universum, Rökkska-museet for desing eller Volvomuseet - og det største indkøbscenter i Skandinavien - Nordstand.

Hvis man vil rejse tilbage i tiden, skal man lave en udflugt til en af de mange svenske slotte, som f.eks. til Drottningsholm- det kongelige regents private residens. Et af de skønneste barokke slotte er slot skokolster. Tilbage i bronsetiden føler man sig i Tanum. Alt i alt er der omkring 3000 Tanum petroglyffer i omkring 100 paneler og stedet blev erklæret for Verdensarvsområde af UNESCO.

Byer Sverige

Kort forstør

By (region) højde-by Skiområde pister Skiområde
fratil
794 m Idre Fjäll 41 km 588 - 890 m