Skiområder for begyndere - lette pister!

Al begyndelse behøves ikke at være svær. Begyndere, der vover de første sving på pisten, vil have det lettere, hvis forudsætningerne i skiområdet er de rigtige. Begynder-skiområder er afhængig af flere faktorer. Blå pister er flade og for det meste brede. Med andre ord god plads til første sving på skiferien. Et stort tilbud af lette, blå pister i nærheden af dalen er perfekt for begyndere. Specielle afskærmede begynder-områder sørger især for stor sikkerhed ved børnene. Magiske tæpper og lifter bringer her gæsterne op på bjerget. Langt fra travlheden på pisten kan man her vove den første nedfart i sneen ─ hvor ski- og snowboardlærere har et vagtsomt blik.

Vi præsenterer her et udvalg af skiområder, som med blå pister, specielt begynder-område og gode skiskoler byder på de rigtige forudsætninger for begyndere.

Skiområder for begyndere - lette pister!
Skiområder for begyndere - lette pister!

Hvorfor skal man begynde at stå på ski?

Selvfølgelig er det en overvindelse at lære at stå på ski. Men der er også mange grunde til, at man skal tage denne udfordring op. Det begynder allerede ved ankomsten, hvor du for første gang ser bjergene. Du vågner op næste morgen og ser: Det har sneet! Som en af de første på pisten trækker du spor i sneen, mens den friske bjergluft blæser dig om ørerne. Derefter er der tid til en varm frokost i en skihytte, hvor du blot sidder i solen og nyder den fantastiske udsigt. Er det ikke nok motivering?

Find det rigtige skiområde til begyndere

Ved søgningen efter begynderskiområder til din skiferie skal du være opmærksom på, at det er skiområder med overvejende blå pister, hvor man kan øve. De blå pister er ikke så stejle og er desuden brede nok til at kunne lave store sving. Derudover egner et roligt skiområde sig også til begyndere, så pladsen virkeligt kan benyttes og man har et godt overblik. Vi har på vores hjemmeside en skiområdekonsulent, som finder et eller flere skiområder, der passer perfekt til dig - det være sig i Tyskland, Østrig, Schweiz eller Frankrig.

Hvad skal man som begynder være opmærksom på ved rejseplanlægningen?

Da de fleste begyndere ikke har eget materiale, kan du til flere destinationer booke skiudstyr til de første forsøg på ski og det passende skikursus og være perfekt forberedt til skifornøjelsen. Meget ofte glemmes solbeskyttelsen på skiferien - det er noget der kan ende i smerter! Solcreme ligesom ski- eller solbriller er noget, der altid skal med. Med disse forholdsregler og det rigtige skiområde er der ikke noget, der kan gå galt - god fornøjelse!